• Sedinta cu parintii, de fiecare data o provocare?

    Sedinta cu parintii, de fiecare data o provocare?

    Intalnirile periodice dintre parinti si cadrele didactice sunt o necesitate. In acelasi timp, ele reprezinta pentru multi parinti un motiv de stres. Emotiile provocate de momentele in care urmeaza sa afli cum se descurca copilul tau la scoala sunt absolut firesti. De asemenea, este normal sa te gandesti ca vei fi inconjurat de cateva zeci de parinti, fiecare preocupati de evolutia propriului copil dar care, cel mai probabil, nu au mereu aceleasi idei in legatura cu felul in care scoala ar trebui sa abordeze unele probleme. De aceea, iti oferim cateva sfaturi care te vor ajuta sa faci fata cu brio fiecarei sedinte cu parintii la care vei lua parte.

    • Discuta mai intai cu copilul tau despre ce se intampla la scoala. Chiar daca in fiecare zi iti povesteste ce a mai facut si cum se descurca, de data aceasta incearca sa afli detalii pe care nu a apucat, poate, sa ti le spuna: care este atmosfera generala in clasa, ce asteptari au profesorii sau invatatoarea, ce teme generale sunt in dezbatere, ce evenimente importante urmeaza in anul scolar. Este o documentare care iti va fi de mare folos la sedinta.

    • Fa-ti o lista scrisa de subiecte pe care doresti sa le abordezi. Astfel, vei fi sigura ca nu ai uitat sa intrebi sau sa comunici ceva ce crezi necesar.

    • Respecta regula punctualitatii. Sa fii prezenta cu cateva minute inainte de inceperea intalnirii este necesar pentru ca iti va oferi o sansa de a-i cunoaste si pe ceilalti parinti sau, daca deja ati facut cunostinta, sa schimbati cateva impresii si poate chiar sa va coordonati in temele de discutie.

    • Abordeaza opiniile diferite cu respect. Desigur ca este important sa iti sustii punctele de vedere, insa accepta ca si ceilalti au o viziune in legatura cu ceea ce inseamna educatia copilului lor. Nu te indemnam sa renunti la opinia ta, insa formuleaz-o si argumenteaz-o in asa fel incat ceilalti parinti sa inteleaga ca le respecti si lor parerea. Vei avea mai multe sanse de castig asa si poate chiar le vei da de gandit!

    • Cere explicatii atunci cand nu intelegi ceva. Rostul sedintei cu parintii este sa te ajute sa intelegi ce presupune parcursul scolar al copilului tau. Nu te sfii sa soliciti amanunte suplimentare atunci cand simti nevoia.








  • Articole similare