• Baia ta merita o schimbare

    Baia ta merita o schimbare

    In ciuda faptului ca este cea mai mica camera din casa, baia este adesea si cea mai aglomerata. Este un spatiu care trebuie decorat inteligent, iar cu putina rabdare si imaginatie, nu numai ca vei reusi sa mentii ordinea printre obiectele tale de uz personal, dar poti crea si un spatiu functional si placut. Iata cateva sfaturi utile pentru reorganizarea baii, cu un efort minim:

    1. In primul rand, inainte de a incepe operatiunea de reorganizare, ai nevoie de o viziune de ansamblu pentru a vedea de cat spatiu de depozitare ai de fapt nevoie. Scoate totul din dulapuri si din sertare si pune-le pe toate intr-un singur loc. Scapa de toate produsele expirate sau de care nu mai ai nevoie. Foloseste dulapurile de sub chiuveta, dar intr-un mod cat mai eficient. Pune in niste cutii de depozitare obiectele si produsele pe care nu le folosesti zilnic. Spre exemplu, este un loc bun pentru a pastra rezervele de sapun lichid sau alte produse de ingrijire personala, dar si cateva produse de curatenie. 

    2. Acum ca ai terminat aceasta etapa, e momentul sa iti indrepti atentia catre spatiul din jur. Foloseste spatiul de pe peretele de langa oglinda pentru a plasa cateva cosuri unde poti sa iti pui produsele de make-up pe care le utilizezi zilnic. In loc de cosuri, poti sa alegi cateva ghivece dragute care se prind direct in perete.

    3. O idee de infrumusetare a baii este sa inlocuiesti oglinda clasica cu o oglinda incadrata intr-o rama veche de tablou. Este un element inedit de decor, iar baia va capata mai multa personalitate. Poti duce mai departe aceasta idee montand un corp de iluminat pentru tablou, asemanator celor din muzee.  

    4. Demonteaza suportul clasic de prosop si inlocuieste-l cu o scara veche revopsita. E adevarat ca ocupa mai mult loc, dar merita!

    5. Daca spatiul iti permite, transforma-ti baia intr-o mica gradina tropicala. Profita de faptul ca unora dintre plantele tale de apartament chiar le prieste atmosfera umeda din baie. Spre exemplu, orhideea si gardenia se vor simti foarte bine in acest decor. 

  • Articole similare