• Cele mai bune aplicatii de ascultat muzica

    Cele mai bune aplicatii pentru ascultat muzica

    In ziua de azi foarte putini oameni mai cumpara CD-uri cu muzica sau discuri. Asta nu inseamna ca am incetat sa ascultam muzica, ci ca obiceiurile noastre de consum s-au schimbat odata cu aparitia si raspandirea smartphone-urilor, a tabletelor si a altor gadgeturi portabile pe care le utilizam zi de zi. Acum poti avea acces de oriunde si oricand la o librarie cu miliarde de melodii, ordonata mereu dupa genuri muzicale si dupa preferintele tale. Astfel, poti asculta un anumit cantec de pe un album al artistului preferat in urma unei simple cautari intr-o aplicatie. 

    Unele aplicatii sunt disponibile gratuit, dar daca vrei sa iti salvezi muzica sau sa nu fie intrerupta de reclame, ai nevoie de un abonament lunar. 

    1. Spotify este cea mai utilizata platforma pentru streaming online de muzica si pune la dispozitia utilizatorilor o bibliotecca muzicala enorma, cu peste 30 de milioane de melodii. Aplicatia mobila este disponibila pentru Android, iOS, Windows Phone si permite streaming gratuit, dar in cazul in care iti doresti sa ai acces la toate functionalitatile, trebuie sa platesti un abonament lunar. In asa fel, o sa poti sa salvezi un numar nelimitat de melodii pentru ascultarea offline a acestora. 

    2. Apple Music nu functioneaza numai pe iOS, desi este un serviciu oferit de Apple. Are o interfata prietenoasa si ai acces rapid la ultimele aparitii in materie de muzica. Este o aplicatie care iti invata foarte repede gusturile muzicale, iar cu cat o folosesti mai mult, cu atat primesti recomandari mai personalizate. Poti chiar sa iti urmaresti prietenii care au cont in aplicatie si sa vezi ce muzica asculta. 

    3. SoundCloud este o aplicatie gratuita, folosita in mod special de pasionatii de muzica care nu se aude la radio. O multime de artisti independenti sau inca nu foarte cunoscuti, in mare parte dj, isi incarca pe platforma muzica in speranta de a fi remarcati de case de productie. Nu te astepta sa gasesti numai melodii reusite, insa explorarea este toata distractia in cazul acesta.

    4. Google Play Music iti ofera acces la mai multa muzica decat iti poti imagina, din orice gen muzical care a existat vreodata. Exista, de asemenea, mii de playlist-uri care iti sunt sugerate in functie de activitatile pe care le faci sau de perioada anului. Principalul dezavantaj al aplicatiei este ca in cazul in care alegi versiunea gratuita reclamele dintre melodii sunt cam enervante. 

    5. iHeartRadio este alegerea perfecta in cazul in care iti doresti o aplicatie prin care sa ai acces la mii de radiouri din toata lumea. Este gratuita si nu are reclame proprii, ceea ce este un mare plus. Poti sa salvezi posturile de radio preferate si sa iti setezi alarme pentru a nu pierde nicio emisiune pe care o urmaresti.    

  • Articole similare