• Cum alegi cadoul potrivit

    Cum alegi cadoul potrivit

    Regulile de politete spun ca, atunci cand vine vorba despre cadouri, intentia este aceea care conteaza cel mai mult, iar darul trebuie apreciat si primit cu bucurie, indiferent ce reprezinta. Chiar daca este asa, atunci cand simtim ca destinatarul ”atenÈ›iei” noastre este cu adevarat incantat de ce i-am daruit, primim la randul nostru o frumoasa recompensa sufleteasca. Insa misiunea de a gasi cadoul  ideal nu este deloc una usoara. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta:

    Mai scump nu inseamna neaparat mai bun

    Un dar este cu mult mai valoros atunci se potriveste cu adevarat gusturilor si personalitatii celui care il primeste. Asadar, inainte de a pleca la cumparaturi, incearca sa faci o lista cu lucrurile pe care le stii despre cel sau cea care va primi cadoul: este o fire sportiva, ii place un anumit gen de muzica sau de literatura, este o persoana interesata de tehnologie si de gadgeturi? In functie de raspunsul la aceste intrebari iti va fi mai usor sa te orientezi in magazine. Iar daca gasesti ceva despre care crezi ca i s-ar potrivi foarte bine, nu ezita sa il cumperi, chiar daca pretul nu este unul foarte mare. Scopul nu este sa ii sugerezi ca ai cheltuit multi bani, ci sa ii dai de inteles ca te-ai gandit la gusturile sale si la ceea ce o defineste pe respectiva persoana.

    Un cadou nu trebuie sa fie neaparat un obiect

    O experienta este la fel de valoroasa si, de multe ori, mai durabila in amintiri. Insa si in acest caz este important sa fii atent la detalii: un bilet de concert poate fi o alegere minunata, insa doar daca artistul face parte dintre preferatii sai. De asemenea, un curs de dans poate face mare placere, insa doar daca acela care il primeste apreciaza activitatea fizica. Alte optiuni pot fi: o zi de relaxare la spa, o cina romantica la un restaurant special sau un curs de pictura. Daca stii ca persoana respectiva isi doreste de multa vreme sa incerce o experienta noua, insa nu a avut timp sau resursele necesare, alegerea va fi cu atat mai usoara si mai potrivita.

    Ce ii oferi unui om care nu are nevoie de nimic?

    Uneori, lucrurile se complica: trebuie sa ii faci un cadou unei persoane care fie are mijloacele financiare care ii permit sa isi indeplineasca orice dorinta, fie este mai degraba genul care prefera sa ofere decat sa primeasca. In acest caz, ai nevoie de cateva informatii in plus: gaseste o cauza de care este pasionat si fa o donatie catre respectivul proiect. Pentru un om generos, gestul tau va fi o adevarata bucurie.


  • Articole similare