• Cum amenajam o sufragerie mica

    Cum amenajam o sufragerie mica

    Locuiesti la bloc si sufrageria ti se pare o cutie de chibrituri? Sunt cateva trucuri prin care un spatiu mic poate lasa impresia ca e mult mai mare. O iluzie optica care te va pacali chiar si pe tine, care stii exact cati metri patrati ai in sufragerie.

    Evident, trebuie sa-ti iei gandul de la piesele mari de mobilier. Si nici lemnul masiv nu prea se potriveste in spatii mici, chiar daca e mai frumos si mai elegant decat noile materiale folosite acum pentru mobilier.  Cauta, deci, piese mici pe care sa le asezi alaturi de canapeaua confortabila. La canapea nu poti renunta, pentru ca sufrageria este totusi un spatiu de ralaxare si petrecere a timpului liber alaturi de familie sau prieteni. 

    Mobila sa fie cu picioare și nu așezata direct pe podea, iar masuta de cafea sa fie de sticla și nu de lemn sau alt material opac. Sticla da senzatia de spatiu, mai ales ca lasa lumina sa treaca si nu blocheaza campul vizual.

    Totul trebuie sa fie in culori neutre, inclusiv peretii, parchetul si tavanul – nu doar mobila. Foloseste nuante de alb-mudar, gri deschis, bej. E o paleta care lasa impresia de spatiu prin iluzia ca peretii sunt impinsi mult in spate. Altfel spus, nu o sa mai ai senzatia ca ”te strang” peretii atunci cand stai in sufragerie.

    Schimba jaluzelele de la ferestre cu draperii lungi, pana la podea, pentru a crea un efect vertical. Camera va parea mai inalta decat este in realitate. 

    Folosirea oglinzilor ca element de decor este un truc folosit de designeri. Trebuie amplasate strategic in sufragerie pentru a crea un spatiu fals, care nu exista, dar care pare ca mareste incaperea. Pot fi folosite ochiuri mici de oglinda in diverse locuri, pe pereti. Sau, pune o oglinda de dimensiuni mari in centrul unui perete – de obicei, pe lungimea sufrageriei. Cand vei intra in camera, vei crede ca e dubla. 

  • Articole similare