• Plante care te ajuta sa dormi mai bine

    Plante care te ajuta sa dormi mai bine

    Nu este nimic mai enervant decat sa nu poti adormi si sa te rotesti de pe o parte pe alta ore in sir. Toate aceste nopti de neliniste au un impact negativ asupra productivitatii si bunei noastre dispozitii.  


    Stresul si anxietatea sunt principalele cauze ale insomniei, dar din fericire exista o multime de plante care au un efect calmant. Amplasarea acestora in dormitor este o modalitate excelenta pentru imbunatatirea calitatii aerului, intrucat unele plante nu sunt numai frumoase, dar au si capacitatea de a purifica aerul si de a produce oxigen, ceea ce favorizeaza un somn linistit.

    Spre exemplu, lavanda este un ingredient des intalnit in cremele si uleiurile cu efect calmant, insa studiile au aratat ca lavanda reduce plansul la sugari si ii poate ajuta atat pe ei, cat si pe mame sa doarma mai bine. Un ghiveci cu levantica va raspandi in camera un miros minunat, iar florile mov vor arata grozav la geamul de la dormitor. Insa, daca nu ai suficient loc pentru un ghiveci, poti umple un saculet cu flori de lavanda pe care sa il tii sub perna sau chiar sa pui intr-o vaza mica cateva fire.

    Despre frumoasa iasomie, cercetatorii au descoperit  ca mirosul ei favorizeaza un somn mai linistit si contribuie la diminuarea starii de anxietate. Stelutele ei parfumate sunt o incantare, insa ca sa te bucuri de ele cat mai mult timp, tine cont ca nu ii prea place sa stea la soare si are nevoie de umiditate pentru a rezista in apartament.  

    Limba soacrei, desi adesea subestimata, imbunatateste calitatea aerului si te ajuta sa respiri mai usor in timpul somnului. Este o planta de apartament destul de des intalnita in Romania si usor de ingrijit. Nu are nevoie de tratament special  si nici nu este nevoie sa o uzi des, ci numai atunci cand observi ca pamantul este uscat. In plus, aceasta planta este recomandata si de NASA pentru proprietatile sale benefice asupra sanatatii.

    Aloe Vera este o planta medicinala, folosita inca din Antichitate, unde era cunoscuta sub denumirea de planta nemuririi. Pe langa faptul ca actioneaza ca antiinflamator si antibacterian in tratarea diverselor afectiuni, aceasta planta binecunoscuta emite oxigen pe timp de noapte, ceea ce te va ajuta sa respiri mai bine. In plus, necesita o ingrijire minima si se inmulteste rapid, astfel ca in scurt timp vei putea avea cate una in fiecare camera.




  • Articole similare