• Primul reper de frumusete al copilului esti chiar tu!

    Primul reper de frumusete al copilului esti chiar tu!

    Mai tii minte cum, in copilarie, o urmareai pe mama ta in timp ce se machia sau se coafa in fata oglinzii pentru un eveniment special? Sau cum te furisai ca sa ajungi la dulapul ei pentru a-i incerca rochiile si pantofii cu toc? Aceste amintiri nu sunt doar o parte draga a copilariei tale, ele reprezinta felul in care majoritatea copiilor primesc primele notiuni despre frumusete si cochetarie de la cea mai importanta persoana din viata lor: mama. 

    Acum, cand si tu esti mamica, trebuie sa fii constienta ca ai devenit, la randul tau, reperul copilului tau. Idiferent daca ai fetita sau baietel, fii sigura ca te studiaza atent inca din primii ani si incearca sa inteleaga ce te face frumoasa. Nu este un aspect superficial, ci, dincolo de dragalasenie si de emotie, reprezinta prima lectie de estetica a celui mic si o ocazie de a-l ajuta sa isi cultive elementele de ingrijire personala, de care va avea nevoie toata viata. De aceea, te sfatuim sa iti incurajezi copilul si sa ii explici aceste aspecte, pentru ca deprinderile sanatoase se formeaza de la cele mai mici varste.

    Primul lucru despre care e bine sa ii vorbesti este igiena. Sa va spalati impreuna pe dinti, de doua ori pe zi, poate fi o activitate care incepe ca o joaca si continua ca un obicei sanatos al familiei. Igiena dentara este un subiect care nu trebuie sa lipseasca din conversatiile voastre. 

    Cand vine vorba despre imbracaminte, daca observi ca este atent la tinutele tale, ii poti povesti de ce ai ales sa te imbraci intr-un  anumit fel pentru o ocazie sau cum ai decis sa asortezi culorile. Ii poti explica, de asemenea, despre felul in care se aleg hainele in functie de sezon.

    Daca observi ca isi doreste sa isi aleaga tinutele singur, este bine sa nu il descurajezi. Chiar daca la inceput o sa ti se para ca nu a facut cele mai bune alegeri sau ca nu a asortat culorile in mod ideal, nu il certa. Lasa-ti micutul sa experimenteze si sa isi cultive increderea in sine. Cand va simti nevoia sa afle parerea ta, va fi mai receptiv la sfaturi tale daca simte ca il sustii si daca ii comunici parerea ta cu blandete si fara severitate.

  • Articole similare