• Sucul de lamaie, de mare ajutor in casa

    Sucul de lamaie, de mare ajutor in casa

    Fiecare femeie are trucurile ei in bucatarie sau cand vrea sa fie rapida si eficienta la curatenie. Pe unele poate le stii de la mama sau bunica, pe altele le-ai aflat stand de vorba la cafea cu prietenele sau chiar la serviciu, intr-o pauza cu colegele. Si asa ti-ai dat seama ca mai toate micile probleme din gospodarie au, pana la urma, o solutie. 


    Sucul de lamaie e o astfel de solutie la indemana oricui. Are intrebuintari nebanuite:

    Fructele curatate, care au ramas in farfurie dupa micul dejun sau gustarea de dupa-amiaza, isi pastreaza prospetimea si culoarea daca sunt stropite cu suc de lamaie, nu se mai oxideaza.

    Ai curatat sfecla rosie si ti s-au colorat mainile? Nu vei reusi sa te cureti cu apa si sapun, ci cu suc de lamaie si apa rece. Freaca-ti palmele si degetele cu o jumatate de lamaie si vei scapa de roseata imprimata in piele!

    • Curatatul cuptorului cu microunde nu va mai fi o corvoada, daca inlocuiesti detergentul de vase cu, ai ghicit, suc de lamaie! In acest caz, modul de utilizare e important. Curata o lamaie si pune coaja intr-un bol cu apa. Pune bolul in cuptorul cu microunde si activeaza programul de incalzire pentru cinci minute. La final, scoate bolul si sterge interiorul cuptorului cu un burete. Vaporii de apa cu lamaie, depusi pe peretii interiori, isi vor face treaba.

    Sucul de lamaie intareste unghiile. Stoarce o jumatate de lamaie intr-un castron cu apa si scufunda-ti degetele cateva minute.

    • Si tot la capitolul trucuri cosmetice: pune o lingura de bicarbonat de sodiu intr-o cescuta cu suc de lamaie. Solutia obtinuta e excelenta pentru catifelarea pielii de pe coate, acolo unde mai apar probleme mai ales in lunile de iarna. Foloseste o discheta de bumbac imbibata in aceasta solutie si freaca-ti coatele.

    • Aceeasi solutie de lamaie cu bicarbonat de sodiu o poti pulveriza pe par, pentru a-i pastra mai mult timp culoarea stralucitoare.

    Mirosul neplacut din frigider dispare daca lasi inauntru o cescuta in care ai pus un ghemotoc de bumbac inmuiat bine in suc de lamaie. Vei simti efectul chiar de a doua zi. Schimba bumbacul o data pe saptamana.

    • Si filtrul de cafea se curata bine tot cu suc de lamaie. Daca observi depuneri de calcar sau cafeaua parca nu mai are acelasi gust bun, umple rezervorul de apa cu o solutie de suc de lamaie. Jumatate suc, jumatate apa. Apoi porneste cafetiera pentru un ciclu complet de preparare. Sucul de lamaie o va curata pe interior. Ca sa nu bei cafea cu gust acrisor, la urmatorul ciclu de preparare foloseste doar apa, pentru clatire.

    • Cateva coji de lamaie stranse intr-un servetel vor alunga furnicile si alte insecte, daca sunt lasate pe pervaz.

    Asadar, ai grija de acum incolo sa ai mereu cateva lamai in casa. Nu se stie cand ai nevoie de putin ajutor!


  • Articole similare