• Uleiuri esentiale pentru frumusete

    Uleiuri esentiale pentru frumusete

    Uleiurile esentiale sunt un ingredient folosit din cele mai vechi timpuri ca materie prima pentru cosmetice. Pentru foarte multe produse sunt ingredientul de baza, fie ca vorbim de diverse creme, lotiuni si geluri, fie de sampon, balsam sau banalul sapun. Si tu poti sa le folosesti acasa, in stare pura. Fara prea mult efort si cu efecte benefice pe termen indelungat, daca te obisnuiesti sa le folosesti frecvent sau in locul altor produse la care apelai atunci cand aveai o problema de ingrijire a corpului.

    Dar sa le luam pe rand:

    Ulei de aloe vera pentru par. E un remediu excelent mai ales pentru parul uscat si deteriorat. Cu cateva picaturi aplicate dimineata scapi de varfurile despicate. Nu folosi prea mult si pune doar pe varfuri. Astfel, parul nu se va ingrasa.

    Ulei de ricin pentru sprancene, daca vreti sa creasca mai repede si sa le dai o forma noua, cu un fir mai viguros si mai usor de pensat. Uleiul de ricin e bogat in vitamina E si e antibacterian. Pune cateva picaturi si in samponul pe care il folosesti, daca ai probleme cu matreata.

    Ulei de migdale pentru ochi. Foloseste-l seara, dupa demachiere, ca sa-si faca efectul in timpul somnului. Te va ajuta sa scapi de cearcane si de petele maronii din jurul ochilor. Va atenua chiar si ridurile fine de sub ochi. Aplica-l cu grija pentru a nu intra in contact direct cu ochiul. Uleiul de migdale curata si ofera luminozitate pielii si este si un bun tratament pentru pielea arsa de soare.

    Ulei de cocos pentru unghii. Le intareste si le protejeaza de infectii. Aplica uleiul cu o pensula pe toata suprafata unghiei si lasa-l sa actioneze cateva minute. Uleiul de cocos combate si infectiile de piele si ajuta la tratarea dermatitelor si a eczemelor. 

    Ulei de masline pentru picioare. Inmoaie si catifeleaza pielea ingrosata de pe talpa si calcaie. Aplica-l dupa dus si dupa ce ai folosit piatra ponce, astfel incat uleiul sa patrunda cat mai usor in pori. Uleiul de masline contine antioxidanti si compusi care hidrateaza. Folosit frecvent pentru curatarea pielii, o va face sa straluceasca. 

    Ulei de lavanda pentru tratarea arsurilor si a petelor nedorite pe piele. Singurul impediment ar fi ca se gaseste destul de greu si trebuie sa fii atenta sa fie un ulei pur si nu o substanta obtinuta industrial, care doar are miros de lavanda. Daca este ulei pur de lavanda, nu are niciun fel de efect advers.

    Ulei de grapefruit pentru combaterea celulitei. E un ulei cu proprietati antiinfectioase, antiinflamatorii, care tonifica pielea. Maseaza-ti zonele afectate de celulita si, in timp, vei vedea cum se atenueaza efectul de coaja de portocala.

  • Articole similare