• Cum poti reutiliza dopurile de pluta

    Cum poti reutiliza dopurile de pluta

    Obisnuiesti sa arunci dopurile de pluta la gunoi? Sau sa le pui intr-un sertar si sa te incurci mereu de ele? Iata cateva metode inedite de reutilizare a acestora:

    Pastreaza suprafetele meselor fara zgarieturi
    Suprafetele meselor se zgarie usor datorita atingerii in mod constant a sticlelor de vin sau sampanie, iar pentru a evita acest lucru poti folosi dopurile de pluta. Iata cum: taie capul de la dop si lipeste-i pe spate un dublu adeziv. Apoi ataseaza-l pe fundul sticlelor si masa va fi protejata impotriva zgarieturilor. 

    Tocurile usilor 
    Atat la usile de la camere, cat si in cazul celor de la dulapuri, dopurile de pluta pot ajuta la reducerea zgomotului produs de trantirea acestora. Poti sa procedezi la fel: lipeste dublu adeziv pe spatele unui dop taiat, iar apoi lipeste-l pe tocul usii. Rezultatul? Linistea pe care ti-ai dorit-o mereu, fara a-i certa pe cei de langa tine cand trantesc usile. 

    Decoratiuni pentru ghiveciul cu flori
    Poti folosi dopurile de pluta si ca decor pentru ghivecele cu flori. Lipeste de jur imprejurul ghiveciului o bucata de carton, iar peste lipeste dopurile de sticla. Este o metoda buna prin care poti schimba aspectul banal al ghivecelor de plastic. 

    Pastreaza-ti castile ordonate
    Daca te-ai saturat sa ai mereu probleme cu castile, sa le gasesti mereu incurcate si sa stai minute intregi sa le descurci, poti folosi dopurile pentru a infasura castile pe ele. Ingenios, nu?

    Nu-i asa ca nici nu ti-ai fi imaginat cate poti face cu simplele dopuri de pluta ”inutile”? Sigur iti vor mai veni si alte idei creative de reutilizare a lor. 

  • Articole similare