• Cum sa iti alegi scaunul de birou

    Cum sa iti alegi scaunul de birou

    Marea majoritate dintre noi petrecem 8 ore la birou, ceea ce inseamna ca este locul unde stam cel mai mult timp pe parcursul zilei, fie ca vorbim de biroul unui freelancer de acasa sau de un birou clasic intr-o cladire cu spatii de lucru comune. De aceea, este foarte important sa ai o pozitie corecta si pentru asta ai nevoie de un scaun de birou ergonomic, care sa te ajute sa stai drept si sa eviti problemele de sanatate grave ce pot aparea de-a lungul timpului. Pentru alegerea corecta a scaunului de birou, tine cont de urmatoarele aspecte la care sa fii atent atunci cand il achizitionezi:


    • Scaunul de birou de acasa trebuie sa aiba reglaj de inaltime (de la 16 la 21 de cm) pentru a te ajuta sa iti ajustezi pozitia si pentru a-ti asigura stabilitatea necesara.

    • Pentru a te simti cat mai comod, spatarul trebuie sa iti asigure suport, mai ales in zona lombara. Pozitia corecta de sezut pe scaun este la un unghi cuprins intre 90-105 grade.

    Suportul pentru brate trebuie sa fie mobil pentru a mentine antebratele la acelasi nivel cu biroul, adica la un unghi de 90 de grade.

    Materialul din care este facut scaunul trebuie sa fie unul de calitate. Este important sa fie usor de curatat si sa lase corpul sa respire atunci cand stai asezat mai multe ore. 

    Toate caracteristicile de mai sus sunt importante, insa nu trebuie sa cumperi un scaun care sa nu se potriveasca cu restul casei sau biroului. Cauta unul de piele colorata, sau cu o forma a piciorelor interesanta. Daca totusi ai gasit scaunul ideal pentru sanatatea ta, insa nu iti place cum arata, o solutie este sa inlocuiesti materialul din care este facut cu altul colorat sau cu un imprimeu pe placul tau.  

  • Articole similare