• Invata sa-ti alegi corect incaltamintea de sport!

    Invata sa-ti alegi corect incaltamintea de sport!

    Cand ai decis sa incepi sa faci sport in mod regulat, ambitia si vointa nu sunt de ajuns. Este esential sa ai un echipament potrivit, indiferent care este activitatea fizica pe care o preferi. Iar pantofii de sport sunt esentiali pentru a nu-ti compromite sanatatea si pentru a-ti asigura executarea corecta a miscarilor. Iata, asadar, de ce tipuri de pantofi ai nevoie pentru fiecare sport in parte:

    Pentru jogging si alergari in parc, alege o pereche cu talpa inalta si potrivita cu forma piciorului tau, din materiale care au capacitatea de a absobi socurile. Amortizarea impactului este foarte importanta pentru ca, daca nu tii cont de ea, articulatiile tale vor avea de suferit.

    ● Daca preferi trail-running, adica alergarea pe suprafete neasfaltate, ai nevoie de o pereche de pantofi speciali: cu talpa groasa dar si cu aderenta mai mare la sol, pentru a limita riscul de accidentare.

    ● In cazul in care alegi o partida de fotbal, nu te gandi ca joci la ”amatori” si ca poti face abstractie de echipamentul adecvat. Tocmai din cauza acestei conceptii, partidele de fotbal intre prieteni devin foarte frecvent sursa unor accidentari grave. Investeste intr-o pereche de incaltaminte cu crampoane, care iti vor asigura precizie si te vor ajuta in schimbarile bruste de directie, dar iti vor proteja si picioarele.

    Mersul la sala are si el regulile lui. Daca te concentrezi mai mult pe activitatea cardio, atunci poti folosi o pereche obisnuita de pantofi de sport, fara prea multe restrictii in ceea ce priveste forma sau grosimea talpii. In cazul in care te concentrezi pe ridicatul de greutati, ai nevoie de o pereche cu talpa subtire si rigida, care sa iti ofere stabilitatea absolut necesara.

    ● Daca iti place sa combini mersul la sala cu alergatul in aer liber, cauta o pereche de cross-trainers, conceputi special pentru amatorii de activitati fizice diverse. Versatilitatea lor iti va oferi confortul necesar in orice situatie.

    Indiferent ce sport iti place, tine minte regula de baza: atunci cand vine vorba despre incaltamintea adecvata, sa iti alegi masura potrivita si adaptata conformatiei piciorului tau este mai importanta decat orice criteriu de estetica. Intre o pereche de pantofi care iti incanta ochii si una care iti protejeaza picioarele si articulatiile in mod adecvat, alege-o, intotdeauna, pe cea de-a doua!

  • Articole similare