• Ce masuri de protectie trebuie sa iei cand bebelusul tau face primii pasi

    Ce masuri de protectie trebuie sa iei cand bebelusul tau face primii pasi

    Ai asteptat luni de zile acest moment, ti-ai pregatit aparatul de fotografiat pentru a-l pastra in imagini pentru totdeauna si tresari de fiecare data cand cel mic da semne ca in sfarsit este pregatit. Primii sai pasi de unul singur reprezinta unul dintre cele mai importante evenimente din viata ta de mamica. Ei reprezinta o bucurie imensa si o confimare minunata a faptului ca micutul tau urmeaza etapele firesti ale cresterii. 

    Insa, odata cu euforia acestor momente, vin si noi responsabilitati pentru parinti. Imediat ce copilul capata independenta de miscare, este nevoie sa il protejezi astfel incat sa nu se raneasca si sa nu ajunga in locuri care ar putea genera accidente. Iata primele masuri pe care trebuie sa le iei:

    • Asigura-te ca are incaltamintea potrivita. Este foarte important pentru dezvoltarea sa ca pantofii de interior sa fie confortabili si proiectati astfel incat sa ii sustina atat talpa, cat si gleznele. Daca ai nevoie de amanunte suplimentare, adreseaza-te medicului pediatru si afla daca micutul tau are nevoie de incaltaminte speciala.

    • Indeparteaza orice obiect periculos din raza sa de actiune. Indiferent daca vorbim de bibelouri, foarfeca, boxe, cutia in care pastrezi trusa de cusut, orice il poate lovi sau rani trebuie sa dispara din locurile in care poate ajunge. Nu te baza pe faptul ca il vei supraveghea in permanenta, cateva secunde de neatentie sunt suficiente pentru a provoca un incident nefericit.

    • Cumpara dispozitive de siguranta speciale pentru sertare si pentru colturile obiectelor de mobilier. De asemenea, nu uita de opritoarele pentru usi. Copilul tau s-ar putea arata interesat sa le deschida si sa le inchida, iar riscul sa iti prinda manutele nu trebuie neglijat.

    • Indeparteaza toate piesele de mobilier pe care cel mic s-ar putea urca si ar putea ajunge in dreptul ferestrelor. Curiozitatea este una dintre caracteristicile cele mai importante ale acestei perioade si trebuie gestionata in asa fel incat sa nu ajunga in niciun moment intr-o situatie periculoasa.

  • Articole similare