• Pleaca pentru prima data in tabara. Ce ai de facut?

    Pleaca pentru prima data in tabara. Ce ai de facut?

    Parca ieri era in bratele tale sau il tineai de manuta pentru a-l ajuta sa faca primii pasi. Timpul a zburat si, iata, micutul tau este deja la scoala si asteapta cu mare nerabdare prima tabara din viata lui. Entuziasmul sau te mai ajuta sa scapi de emotii si de ingrijorarile firesti, chiar daca, cel mai probabil, ele nu se vor risipi pana in momentul in care il vei vedea intors acasa, gata sa iti povesteasca toate experientele grozave pe care le-a acumulat. Pana atunci, insa, trebuie sa te asiguri ca va avea tot ce ii trebuie.

    Cel mai simplu lucru pe care poti sa il faci este sa ceri de la organizatorii taberei o lista cu lucruri esentiale pe care copiii trebuie sa le aiba la ei. Incearca sa respecti lista si sa nu aglomerezi bagajul cu lucruri de care este putin probabil sa aiba nevoie. Daca isi doreste neaparat sa ia in tabara o anumita jucarie, desigur, te sfatuim sa il lasi. Dar un rucsac cu jucarii diferite, de exemplu, este prea mult.

    In privinta hainelor, incearca sa acoperi toate posibilitatile si tine cont ca vremea poate fi schimbatoare. De aceea, asigura-te ca are ce ii trebuie in caz ca incepe sa ploua sau pentru situatia in care in plan este si un foc de tabara, in mijlocul naturii. Nu este momentul sa investesti acum in imbracaminte noua si scumpa. E destul de probabil ca multe dintre haine sa ajunga inapoi acasa patate sau chiar rupte, pentru ca distractia in tabara inseamna si ore intregi de joaca in aer liber.

    Asigura-te ca poti comunica in permanenta cu insotitorii sai. Poti tine legatura si cu ceilalti parinti si cea mai simpla metoda este sa faceti un grup pe retelele de socializare, WhatsApp sau Facebook, astfel incat sa fiti la curent mereu cu toate noutatile.

    Atunci cand copilul te va suna, abtine-te sa ii provoci dorul de casa si incurajeaza-l sa se bucure de experienta taberei. Stim ca iti este tare dor de el, dar tu poti gestiona acest sentiment mai bine decat micutul tau, asa ca incearca sa nu il molipsesti prea tare. Fii sigura ca ii lipsesti, dar stie ca il astepti acasa, nerabdatoare sa iti povesteasca tot ce a descoperit nou si cum s-a simtit in prima sa aventura departe de casa.

  • Articole similare