• Reguli pentru o petrecere reusita cu prietenii

    Reguli pentru o petrecere reusita cu prietenii

    Vrei s
    a-ti aduni prietenii acasa pentru o seara de sambata cu mancare buna, muzica pe placul vostru, discutii interesante si poate chiar o runda de jocuri de societate, daca mai aveti timp si energie? Poate ca n-ar fi rau sa revezi cateva reguli de organizare cu care nu vrei da gres, iar seara va fi perfecta din toate punctele de vedere si, foarte important, pentru toata lumea. Pentru ca nu te vei putea lauda cu o petrecere reusita, daca doar unii dintre invitati se vor simti bine.

    Regula numarul 1: nu anunta petrecerea de pe o zi pe alta. Nu vei putea sa pregatesti totul si, dincolo de acest lucru, e foarte posibil ca unii dintre cei pe care vrei sa-i inviti sa aiba deja stabilit un program. Chiar daca sunt prieteni apropiati, timpul liber e foarte pretios pentru multi si, deci, planuit cu mare grija. 

    Ca tot a venit vorba de lista de  invitati, iata si regula numarul 2: fii atenta atunci cand formezi grupul de petrecere. E normal sa vrei sa-i inviti pe toti cei cu care stii ca te simti bine si pe care ai vrea sa-i revezi. Dar, se poate intampla ca nu toti sa se inteleaga intre ei sau sa nu aiba preocupari si subiecte comune de discutie. Si poate nu e o idee tocmai buna sa-i aduni pe toti in acelasi loc. N-ai vrea sa te trezesti ca la petrecerea ta s-au format asa-zisele bisericute si ca atmosfera e mai degraba incarcata, decat relaxata.

    Regula numarul 3: fiecare oaspete care iti intra pe usa trebuie intampinat si introdus in atmosfera, chiar daca e cineva de-al casei sau un prieten foarte apropiat care nu are nevoie de gesturi de politete. Nu e vorba neaparat de respectarea etichetei in astfel de situatii, cat de faptul ca toti invitatii se vor simti bineveniti de la bun inceput. Daca la petrecere sunt persoane care nu se cunosc intre ele, nu uita sa faci prezentarile.

    Fa un ”plan de bataie” pentru seara petrecerii – regula numarul 4. Stabileste meniul si asigura-te din timp ca ai cumparat tot ce-ti trebuie. Nu face experimente culinare, daca nu vrei sa sfarsiti in jurul unei cutii de pizza. Alege preparate pe care stii ca prietenii tai nu le refuza niciodata, indiferent de ocazie. Fa un sondaj printre invitati si afla ce bauturi si-ar dori pe masa. Daca planuiesti sa incheiati petrecerea cu jocuri de societate, roaga-ti prietenii sa aduca ce au si ei, ca sa aveti de unde alege.

    Regula numarul 5: distrati-va!

  • Articole similare