• Cum organizam programul de vacanta

    Cum organizam programul de vacanta

    Anul scolar a luat sfarsit, serbarile s-au terminat, iar copiii se pot bucura in sfarsit de mult asteptata vacanta mare. Joaca in aer liber, plaja pe malul marii, excursii in familie la munte, ore nesfarsite de distractie si de relaxare. Toate acestea nu inseamna, insa, ca programul  trebuie sa fie unul haotic. Pana la urma, vacanta dureaza numai trei luni, iar in septembrie adaptarea la ritmul obisnuit in timpul scolii trebuie sa fie una fireasca. De aceea, iti oferim cateva sfaturi pentru a organiza programul copilului in timpul verii. 

    In primul rand, incearca sa ii pastrezi ora de trezire cat mai apropiata de cea din timpul anului scolar. Desigur, poate dormi o ora sau doua in plus, dar somnul pana la pranz in fiecare zi nu este recomandabil. Odihna este mai profunda si mai eficienta daca pastreaza o rutina constanta, in orice perioada a anului. 

    Temele de vacanta sunt si ele pe lista de prioritati. Chiar daca multor copii li se par o corvoada, ele au rostul lor. Mentinerea activitatilor intelectuale ii ajuta pe cei mici sa ramana conectati la informatiile pe care le-au acumulat in timpul scolii si sa nu piarda din informatii din cauza unei pauze foarte lungi. Si in aceasta privinta, cuvantul cheie este echilibrul. Recomandarea noastra este sa nu amanati toate temele pentru ultimele saptamani din vacanta, pentru ca vor fi mult mai dificil de gestionat. Daca le distribuiti cu moderatie pe intreaga perioada a verii, cel mic va ramane in permanent contact cu informatia si va avea mai mult de castigat.

    Timpul petrecut la televizor sau la computer reprezinta o alta problema pentru majoritatea parintilor. Desigur, o ora sau doua pe zi petrecute in fata ecranului, la un film sau un joc electronic sunt in regula, dar cu totul altceva este sa ne ”uitam” copiii cu orele la televizor sau cu tableta in maini. Vacanta este momentul perfect sa se bucure de natura, de activitati in aer liber si sa isi faca prieteni noi. Sunt amintiri pe care niciun film sau joc pe play-station nu le pot oferi. 

  • Articole similare