• Brutaria cora: Paine ciabatta mare

    Ciabatta mare


    O paine mica, pentru mese bogate

    La inceput a fost o painica numai buna pentru sandviciuri. Asa a luat nastere ciabatta, undeva in Italia, cu mult timp in urma. Dar pentru ca gustul era atat de bogat, miezul atat de aerat si coaja atat de crocanta, au zis ca-i pacat sa nu faca si una mai mare. Pentru mese pe cinste, cu toata familia. 


    Aceleasi ingrediente, mai mult gust

    Ciabatta mare de la cora, de 300 de grame, seamana leit cu surioara mai mica. O faurim zilnic, din faina alba de grau, maia naturala deshidratata din secara, faina de malt din grau, ulei din turte de masline si drojdie. Singura diferenta e ca-i savurezi gustul mai mult timp. 

    Traditie italiana, pentru mese romanesti

    Inspirati de reteta italiana, brutarii cora asaza aluatul in tavi tapetate cu faina si il lasa la dospit. Apoi, impart si modeleaza aluatul in baghete lungi, rasucite. Iar in final, le lasa la copt in cuptoare, pana devin aurii si crocante. Aici intervine partea gustoasa. Cand o iei proaspata de la cora si o asezi in jurul bucatelor romanesti. Ca doar suntem rude cu italienii. 
  • Articole similare