• In vizita la bunici: rasfatul copilariei

    In vizita la bunici: rasfatul copilariei

    Una dintre cele mai mari placeri din vacanta mare e reprezentata de vizita la bunici. Indiferent daca sunt mai scurte sau mai lungi, in compania parintilor sau fara acestia, copiii isi vor aminti mereu de locul in care li se faceau toate poftele, li se spuneau cele mai frumoase povesti si aveau parte de o dragoste fara margini: casa bunicilor. In acelasi timp, pentru parinti aceste deplasari pot fi, uneori, motiv de ingrijorare. Oare cel mic va manca cum trebuie? Oare nu va fi mult prea alintat? Oare nu va fi prea obositor pentru bunici?

    Primul lucru pe care trebuie sa il intelegi inainte de acest moment este acela ca ai nevoie de un pic de relaxare. Da, va fi alintat. Probabil ca va manca ceva mai multe dulciuri decat acasa. Da, probabil ca bunica si bunicul vor fi ceva mai ingaduitori cu el. Cata vreme aceste lucruri raman in limite normale, nu ai un motiv de ingrijorare. Ele fac parte din farmecul copilariei si sunt absolut firesti.

    Daca, insa, exista lucruri importante de care trebuie sa tina cont, atunci nu ezita sa vorbesti cu ei. Daca micutul are alergie sau intoleranta la anumite alimente, daca exista limite si reguli pe care le doresti respectate, nu ezita sa le aduci in discutie. Si, cel mai important, incurajeaza-i pe parintii sau pe socrii tai sa te sune atunci cand apare o problema, mai ales daca e una de sanatate. 

    In acelasi timp, inainte de plecare, te sfatuim sa ai o conversatie si cu copilul. Explica-i faptul ca intelegi si accepti ca in casa bunicilor va fi mai rasfatat, dar, in acelasi timp, fa-l sa inteleaga ca nu e cazul sa devina un mic Goe. Bunicii il iubesc si ar face orice pentru el, dar si in acest tip de dragoste este nevoie de reciprocitate. Cel mic poate sa inteleaga ca bunicul si bunica sunt oameni in varsta, care nu au aceeasi energie ca si el si ii poate menaja, tocmai pentru ca ii iubeste. Si, oricat de mult isi doreste sa fie alintat, trebuie, la randul sau, sa le arate ca ii iubeste si ca ii respecta.

  • Articole similare