• 3 aplicatii educative pentru copiii prescolari

    3 aplicatii educative pentru copiii prescolari

    Desi tehnologia pare sa fie o sperietoare pentru multi parinti si educatori responsabili, integrata corect in vietile copiilor, aceasta poate juca un rol important in stimularea creativitatii, curiozitatii si setarii unor obiceiuri sanatoase de invatare. Foarte multi pedagogi si psihologi recomanda folosirea tehnologiei daca aceasta ghideaza copilul spre o lume a cunoasterii si a valorilor lumii de astazi: diversitatea, adaptabilitatea, gandirea critica. Pentru copii creativi, curiosi si empatici, exista cateva aplicatii care chiar merita explorate. 

    Seria de aplicatii de la TinyBop

    TinyBop a dezvoltat o serie de aplicatii pentru copiii intre 4 si 8-9 ani, care urmaresc accesul la informartii care pana nu demul se gaseau doar in enciclopedii, atlase sau manuale. Copiii invata prin jocuri interactive dar se si distreaza. Grafica si sunetul sunt exceptionale. Cele mai cunoscute aplicatii ale celor de la TinyBop sunt cele despre corpul uman si stilurile de case ale diverselor continente. Case, aplicatia prin care copiii exploreaza diverse culturi, ii poarta pe taramul a patru continente: Asia, Africa, America de Nord si America Centrala. Aplicatiile TinyBop pot fi folosite gratuit pentru o perioada de 7 zile, apoi contra cost. 

    Khan Kids 

    Khan Kids este o alta aplicatie care se adreseaza copiilor care vor sa invete dar sa se si amuze. Aplicatia are o varietate de instrumente. Copilul poate invata litere, cifre, conexiuni logice, forme geometrice, sinonime, antonime, emotii, obiceiuri, animale. Continutul a fost realizat prin contributia National Geographic, Stanford Graduate School of Education si Bellwether Media. Se poate utiliza gratuit. 

    Montessori Math de la Edoky Academy

    Daca va plac metodele Montessori de invatare care pun accentul pe conexiunea cu natura, atunci seria de aplicatiii de la Edoky Academy este foarte potrivita pentru familiarizarea cu numerele, seriile si calculele primare. Unele din aplicatii sunt gratuite, altele sunt contra cost si sunt disponibile in 11 limbi. 

  • Articole similare