• Brutaria cora: painea brutarului

    Brutaria cora: painea brutarului

    Pentru cine apreciaza coltul

    Nimic nu se compara cu momentul in care musti cu pofta din coltul unei paini proaspete. Asa ca brutarii cora s-au gandit sa faca o paine... numai din colturi. O paine in care se pune pasiune, creativitate si pricepere. Arata diferit, are gust deosebit si se face dupa o tehnica speciala. 

    Facuta fara graba

    Mai intai, brutarii nostri aduc laolalta faina alba, maia din cereale, un strop de ulei de masline si putina sare. Aluatul astfel creat se lasa la odihnit in tavi. Dupa repaus, il mai impaturesc o data si-l mai pun o data la odihnit. Ca sa nu opuna rezistenta cand isi descopera destinul: nu de franzela obisnuita, ci de colac rotund ca roata morii. O roata cu destinatie clara: vatra incinsa, care-i desavarseste gustul. 

    Savurata fara graba 

    Daca asezi Painea Brutarului pe masa si nu-ti dai seama din ce parte s-o feliezi, pur si simplu rupe-o cu mana. Asa te bucuri cel mai mult de coaja crocanta si miezul pufos. Este o paine care merge cu orice fel de bunatate culinara. Dar mai ales cu liniste.

  • Articole similare