• Vine toamna, bine-mi pare, cum imbrac copilul oare?

    Vine toamna, bine-mi pare, cum imbrac copilul oare?

    Zilele toride ale verii au ramas in albumele de vacanta si in amintirile noastre si cu fiecare zi ce trece, incepem sa ne bucuram de spectacolul toamnei. Pentru copii va fi o incantare sa se joace cu frunzele cazute din copaci, sa faca o colectie de castane sau, la varste mai mici, sa se plimbe prin baltile ramase in urma ploilor. Bucuria lor face parte din procesul de a descoperi lumea si fenomenele naturale. Vremea rece si ploioasa poate fi, insa, un motiv de ingrijorare pentru parinti si, de aceea, va oferim cateva sfaturi in legatura cu felul in care ar trebui sa ii imbracam pe cei mici pentru a-i mentine uscati si protejati de frig.

    Cizmele de cauciuc sunt o investitie excelenta. Mai ales daca sunt captusite cu bumbac, ii vor pastra piciorusele uscate si calde. Daca nu au captuseala, pune-i sosete din bumbac 100% pentru a usura aerisirea picioarelor.

    ● Pentru zilele in care bate vantul mai tare, investeste intr-o jacheta impermeabila si usoara.

    ● In loc de o singura piesa de imbracaminte groasa, foloseste vestimentatia stratificata: un maiou, peste care ii poti pune un tricou subtire, urmat de o bluza cu maneca lunga sau un pulover, in zilele mai friguroase. In felul acesta, in functie de temperatura de afara si de energia pe care o consuma, cel mic poate pastra pe el doar hainele care ii sunt necesare, astfel incat sa nu ramana transpirat.

    Ia ca element de referinta temperatura si conditiile meteo reale, nu data din calendar. Se poate intampla ca in Octombrie sa avem zile la fel de calduroase ca in August si, in acest caz, hainele exagerat de groase nu ii aduc niciun beneficiu. Mai degraba doar ii stingheresc miscarile si il fac sa transpire in exces.

  • Articole similare