• 4 idei de pachetel sanatos pentru copilul tau


    Copiii s-au reintors la scoala iar tu trebuie sa le pregatesti in fiecare dimineata pachetelul. Pentru majoritatea mamelor, prepararea lui este una din pietrele de hotar cu care se lupta intregul an scolar.  Si asta pentru ca el trebuie sa fie pe placul copilului, care de multe ori nu accepta ideile tale de pachet sanatos. In plus, trebuie sa fie rapid de preparat si in cele din urma usor de mancat. Fara sa se imprastie si fara sa lase urme pe hainele copilului. 
    Cand e vorba de gusturile copiilor, un lucru este cert: toti adora painea sau produsele care au la baza faina. Pornind de aici, va lansam cateva idei care vor face clasicul sandvis mai nutritiv dar si mai gustos.

    Sandvis cu crema de branza, ton si patrunjel  

    In primul rand, cumpara o paine feliata cu seminte sau paine feliata cu faina integrala. Pentru umplutura, ai nevoie de: jumatate conserva de ton, putina lamaie stoarsa, cateva fire de patrunjel tocate, 3 linguri crema de branza, un strop de sare si un strop de piper. Tonul se stropeste cu putina lamaie si apoi se amesteca cu crema de branza, patrunjelul tocat, sarea si piperul. Peste amestecul de ton, branza si patrunjel, se pot pune si castraveti feliati, cubulete de rosie si frunze de baby spanac

    Sandvis cu pesto de busuioc si mozzarella 

    Intre doua felii de paine cu seminte, se aseaza in straturi pesto-ul (cumparat sau de casa), 2 felii subtiri de rosie sau doua rondele de ardei gras, 2 felii subtiri de mozzarella.  

    Sandvis cu hummus, piept de pui, branza feta si salata verde 

    Hummusul se foloseste ca baza tartinabila, peste care se adauga salata verde, feliute de pui la gratar si branza feta rasa. 

    Sandvis cu pesto de ardei copti, resturi de curcan si baby spanac 

    Pesto-ul de ardei copti se face simplu: se dau prin robot cateva fasii de ardei copt, impreuna cu ulei de masline, putina lamaie, sare si piper. Peste pesto, se aseaza pe o felie de paine, baby spanac si carne de curcan de la o friptura din zilele trecute. 



  • Articole similare