• Ai chef de copt ceva bun? Iata 5 trucuri care te pot ajuta!

    Ai chef de copt ceva bun? Iata 5 trucuri care te pot ajuta!

    Prajituri, tarte, quiche-uri, biscuiti, briose. Ti-ar placea sa coci din toate, si mai des, dar de fiecare data te gandesti ca dureaza prea mult sau ca nu ai ce iti trebuie. Cel mai adesea, iti gasesti scuze ca nu ai scos la timp untul sau ouale din frigider. Nu mai e cazul acum, dupa ce vei citi cateva din trucurile care fac din copt o experienta usoara si rapida. 

    #1 Ti-ai propus sa faci o rulada sau un blat de tort dar ai uitat sa scoti ouale la timp din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei. Stai fara griji, pentru asta exista o metoda foarte simpla de temperare a oualor. Umple o cratita cu apa calduta, introdu ouale si lasa-le pentru cateva minute. Acum sunt numai bune de batut.  

    #2 Daca reteta contine faina pentru prajituri iar tu ai doar faina simpla, iti poti face propria faina de prajituri cat ai spune copt. La fiecare cana de faina (200 de grame), scoate doua linguri de faina si inlocuieste-le cu 2 linguri de amidon din porumb. Amesteca bine si porneste cuptorul, faina ta va fi perfecta!

    #3 Ai nevoie de unt moale dar untul din frigider este bocna. Pentru unt moale perfect, pune untul intr-un castron suficient de mare si introdu-l in cuptorul cu microunde pentru cinci secunde. Intoarce untul pe partea cealalta si mai tine-l inca cinci secunde la microunde. Scoate-l si amesteca-l bine. 

    #4 Ai scapat putina coaja de ou in aluat. Nicio problema! Uda-ti degetele si asaza-le langa coaja de ou. Aceasta pur si simplu va migra spre degetele tale. 

    #5 Oricat de mare ar fi tentatia, nu deschide usa cuptorului in timpul coacerii! Rezista pornirii! Cea mai mica deschidere, oricat de rapida, va cobori temperatura, ceea ce poate afecta cresterea sau poate duce la craparea aluaturilor. Deschide cuptorul doar dupa ce a exprirat timpul estimat de coacere, scoate tava, inchide usa cuptorului, fa testul scobitoarei si decide daca mai are nevoie de un extra timp de coacere. Daca da, reintrodu rapid in cuptor si nu te atinge de usa cuptorului pana la exprirarea timpului. 

  • Articole similare