• Ce trebuie sa stii inainte de prima lectie de tenis

    Ce trebuie sa stii inainte de prima lectie de tenis

    Tenisul este unul dintre cele mai populare sporturi in Romania, astazi. Performantele Simonei Halep au fost admirate de milioane de oameni si multi dintre ei si-au dorit sa incerce aceasta activitate. Fara sa ne dorim neaparat sa devenim campioni, tenisul merita atentia noastra, pentru ca este un sport care combina efortul fizic cu atentia, inteligenta si controlul mintii. Daca si tu iti doresti sa-l testezi, iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le stii inainte de a intra pentru prima data pe terenul cu fileu.

    La nivel de incepator, nu este necesar sa investesti in echipamente foarte scumpe sau destinate performerilor de top. O racheta dintr-o gama destinata amatorilor este mai mult decat suficienta. Este important sa se potriveasca staturii tale si capacitatilor tale fizice, de aceea este bine sa ceri sfatul unui asistent din magazin, pentru a te indruma sa gasesti cel mai potrivit model.

    Atunci cand iti alegi antrenorul, ai la dispozitie multe cluburi pe care merita sa le vizitezi. Este important sa optezi pentru cineva care intelege nivelul de pregatire la care te afli si care te poate ajuta sa progresezi. Pune cat mai multe intrebari despre felul in care abordeaza antrenamentele si explica foarte clar care sunt asteptarile tale.

    Tine cont ca tenisul este o activitate care presupune un consum fizic destul de mare si ca vei avea nevoie de hidratare si chiar de ”alimentare” in timpul unui antrenament mai serios sau al unui meci care se prelungeste. Asa cum probabil ai observat, chiar si marii campioni au la indemana apa si o gustare rapida, pentru pauzele intre seturi. 

    ”Sportul alb” are multe particularitati, iar una dintre cele mai importante e ca, de multe ori, jucatorii au oscilatii de forma frecvente. Sa nu te descurajezi daca, dupa o saptamana in care ai fost mandra de performantele tale, urmeaza una in care parca nu te mai regasesti si apar greseli in joc. Este cat se poate de normal. Continua antrenamentele, ramai concentrata, si vei vedea ca o sa revii rapid in forma! 
  • Articole similare