• Esti roscata? Iata ce trebuie sa stii despre ingrijirea parului tau!

    Esti roscata? Iata ce trebuie sa stii despre ingrijirea parului tau!

    O femeie cu parul roscat este una dintre cele mai spectaculoase aparitii. Indiferent daca vorbim despre o culoare naturala sau de una rezultata prin vopsire, podoaba capilara in aceasta gama cromatica devine ea insasi unul dintre cele mai frumoase accesorii, indiferent care este stilul tau de imbracaminte. Pentru a o pune in valoare cat mai bine si pentru a-ti pastra parul sanatos, exista, insa cateva lucruri pe care e bine sa le cunosti si sa le pui in aplicare.

    Daca parul tau este vopsit, asteapta cel putin 48 de ore dupa fiecare vopsire inainte de urmatoarea spalare. Tonurile rosiatice au nevoie sa se fixeze foarte bine in firul de par pentru a ramane vibrante cat mai mult timp.

    Foloseste un sampon fara sulfati. Acestia au, de multe ori, un efect de decolorare. De asemenea, incearca sa eviti sampoanele cu parabeni sau care contin coloranti artificiali. Un alt lucru de care e bine sa tii cont e ca parul tau va fi mai protejat daca te straduiesti sa folosesti samponul clasic cat mai rar, pentru ca vei evita degradarea si schimbarea tonurilor de culoare. In schimb, poti folosi un sampon uscat mai bland, care iti va mentine aspectul curat al parului si al scalpului, dar nu va agresa la fel de tare firele de par. In plus, incearca sa utilizezi cat mai des o masca hranitoare sau un balsam care are calitatile necesare pentru a-ti revitaliza parul. 

    Pentru ca roscatul este o culoare sensibila la oscilatii de nuante, are nevoie de expunere cat mai mica la temperaturi inalte. Atunci cand iti speli parul, incearca sa folosesti apa cat mai putin fierbinte. De asemenea, daca obisnuiesti sa te coafezi, seteaza caldura placii de par, a bigudiurilor sau a periei electrice la un nivel cat mai jos.

    Daca se intampla, totusi, ca nuanta parului tau sa piarda din stralucire sau, in cazul celui vopsit, sa se schimbe, tine cont ca este destul de greu sa o faci sa isi revina, daca nu ai pregatirea necesara. Mergi la un specialist care poate sa o ”repare” si asculta-i sfaturile si recomandarile.

  • Articole similare