• Nu lasa masina de spalat sa-ti strice hainele


    Poate parea paradoxal, insa masina de spalat poate fi un mediu propice dezvoltarii bacteriilor si mucegaiului, ceea ce poate duce la miros urat al hainelor tale si chiar la pete de culoare inchisa. Principalii responsabili sunt umezeala si urmele lasate de prea mult detergent. Secretul pentru a evita astfel de situatiii este de a te ocupa regulat de curatarea masinii de spalat. 

    In ce consta igiena masinii de spalat? Mai jos, cateva aspecte de care trebuie sa tineti cont: 

    1. In primul rand, cuva masinii de spalat trebuie curatata cel putin o data pe luna. Cea mai eficienta curatare se face cu un “detergent” natural, obtinut in casa. Prepararea lui este simpla: se amesteca 2 pahare de otet alb distilat cu un sfert de pahar cu bicarbonat de sodiu si un sfert de pahar cu apa. Acest amestec se pune in sertarul masinii si se porneste masina pentru un ciclu de spalare fara haine. Astfel, atat cuva, cat si sertarul masinii vor primi o curatare eficienta. Dupa spalare, cu un burete abraziv, stergeti bine garnitura de cauciuc a masinii de spalat, unde se aduna de obicei cea mai mare parte a resturilor de murdarie. 

    2. De asemenea, luati in calcul curatarea separata a sertarului unde se depune foarte mult calcar si unde sunt straturi de detergent intarit.Sertarul se poate curata cu aceeasi solutie, sau cu un pahar de inalbitor. Ajutati-va de o periuta de dinti mai veche pentru a freca bine urmele de murdarie. 

    3. Foarte importanta este curatarea filtrului de apa al masinii. Acesta este usor de demontat, insa cel mai probabil va curge putina apa in momentul desprinderii. Filtrul de apa se poate curata cu putina apa calda si detergent. 


    Ce mai trebuie sa stiti:

    • Curatatarea se face cel putin o data pe luna
    • Pentru a avea o masina de spalat fara depuneri, nu folositi in exces detergentul, stergeti garnitura masinii dupa fiecare spalare si lasati hubloul cat mai mult timp deschis pentru o uscare completa 

  • Articole similare