• Stilul androgin: tu l-ai incercat?

    Stilul androgin: tu l-ai incercat?

    A fost lansat in moda, in urma cu multe zeci de ani, de vedete precum Greta Garbo sau Marlene Dietrich. La inceput, publicul s-a aratat scandalizat insa, pe masura ce anii au trecut iar emanciparea femeii a devenit o realitate, stilul androgin a reusit sa cucereasca iubitoarele de moda de pretutindeni. Combinatia intre accentele masculine si delicatetea pieselor feminine este nu doar adorabila, ci si foarte la moda in acest sezon. Cum sa gasesti, insa, reteta perfecta pentru a purta acest stil cu echilibru si incredere? Iata sfaturile noastre. 


    In primul rand, trebuie sa intelegi ca scopul acestei abordari este sa creeze o aparitie, nu impresia de costumatie. De aceea, este bine sa inveti sa combini elementele si sa le adaptezi. De exemplu, daca intentionezi sa porti un costum barbatesc, nu apela la garderoba sotului, ci achizitioneaza-ti unul conceput si executat pentru formele feminine. In plus, pastreaza nota masculina doar in ceea ce priveste imbracamintea: o pereche de pantofi cu toc este absolut necesara pentru a introduce nota feminina in aparitia ta. O alta varianta de a compensa masculinitatea unui costum este sa porti pededesubt un top foarte feminin, din dantela sau din satin sau, daca te simti foarte indrazneata, chiar o bustiera.

    In cazul in care doresti sa porti doar pantalonii cu o croiala masculina, atunci poti sa apelezi si la o pereche de pantofi fara toc, de exemplu loafers sau oxford, daca in partea de sus ai o piesa vestimentara feminina. Daca abordarea ta vestimentara este una mai casual, atunci cu siguranta ai in dulap macar o pereche de boyfriend jeans. Sunt inca la moda si, pentru un look androgin, ii poti purta cu pantofi stiletto si cu o bluza delicata.

    Camasa barbateasca este un alt element care te poate ajuta la crearea stilului androgin. De data aceasta, chiar poti apela la cea a partenerului de viata, asa cum a facut si Sharon Stone, cand a creat aparitia memorabila de la Premiile Oscar. La fel ca si vedeta americana, ai grija sa o asortezi cu o fusta extrem de delicata si vei fura toate privirile!

  • Articole similare