• Te tenteaza arta fotografiei? Iata ce trebuie sa stii ca incepator!


    De mai bine de 150 de ani, fotografia este omniprezenta in viata noastra. Fie ca le admiram in presa, pe internet, sau pe paginile de socializare ale prietenilor, imaginile bine realizate ne raman in memorie si, uneori, respecta celebrul proverb si pot spune mai mult decat o mie de cuvinte. 

    Insa una este sa admiri sau sa practici fotografia la nivel de amator si alta este sa intelegi si sa aprofundezi arta fotografiei. Poti sa faci asta in sistem autodidactic sau te poti inscrie la un curs de specialitate. Oricare ar fi alegerea ta, exista cateva lucruri pe care e bine sa le stii inainte de a investi bani si timp in noul tau hobby.

    In primul rand, nu e cazul sa iti cumperi un aparat foarte scump. Asteapta mai intai sa vezi daca entuziasmul tau se anunta pe termen lung si abia apoi gandeste-te la o achizitie foarte performanta si costisitoare. Pentru inceput, un aparat din clasa medie de pret si de performanta iti va fi mai mult decat suficient.

    Trepiedul este, insa o investitie pe care merita sa o faci. Este esential pentru stabilitate si pentru a surprinde cadre a caror perfectiune are nevoie de timp de asteptare.

    Alege echipamente fotografice usoare si simplu de instalat, pentru a le avea cu tine tot timpul. Niciodata nu stii cand te poti intalni cu o imagine cu adevarat spectaculoasa, pe care vei regreta daca nu o imortalizezi pentru ca nu ai avut aparatul la indemana.

    Foloseste resursele online gratuite. Cauta blogurile fotografilor pe care ii admiri, foarte multi dintre ei obisnuiesc sa dea sfaturi sau chiar tutoriale pe internet. Daca iti sunt utile, lasa-le comentarii si mesaje. Se vor bucura sa vada ca munca lor este apreciata si asta ii va motiva sa continue sa isi impartaseasca experienta cu cei mai putin initiati.

    Nu ezita sa experimentezi si sa faci cat mai multe fotografii, mai ales daca folosesti o camera digitala si costurile sunt minime. Nu trebuie sa astepti de fiecare data cadrul ideal, experienta si ochiul unui fotograf bun se formeaza prin mult exercitiu.

  • Articole similare