• Tu stii sa iti alegi hainele pentru sport?

    Tu stii sa iti alegi hainele pentru sport?

    Echipamentul potrivit este esential atunci cand practicam un sport. De ele depinde atat calitatea antrenamentului, cat si confortul nostru. Impresia ca orice activitate fizica ai face, un trening si o pereche oarecare de pantofi sport iti sunt de ajuns este extrem de gresita si chiar contraproductiva. Fiecare tip de activitate fizica are nevoie de haine adecvate si iti recomandam sa tii cont de urmatoarele sfaturi atunci cand pleci la shopping pentru echipament:


    • Oricat de confortabil ar fi in general, bumbacul este contraindicat in majoritatea sporturilor, pentru ca retine transpiratia si, dupa scurt timp, provoaca disconfort. Ti-l recomandam doar pentru activitati de intensitate usoara, cum ar fi yoga sau pilates.

    Pentru alergare, cele mai potrivite sunt hainele din fibre sintetice, precum nylon, lycra sau coolmax.

    Inainte de a-ti alege o pereche de colanti, fa asa numitul ”test al genuflexiunii”. Executa cateva miscari de acest tip si vezi daca te simti bine in pantalonii respectivi. Daca te jeneaza oricat de putin, lasa-i pe raft.

    Daca alegerea ta sunt sporturile in aer liber, precum drumetiile pe munte, cel mai potrivit este echipamentul in straturi: o bluza subtire, peste care poti pune un hanorac sau o jacheta usoara si, daca este iarna, adauga si o geaca special conceputa pentru aceasta activitate.

    Pentru un antrenament de intensitate mare, cum ar fi o sesiune de HIIT, tine cont ca hainele trebuie sa te ajute si sa nu te impiedice sa executi miscari rapide si ample. De aceea, orienteaza-te spre piese de imbracaminte care au in compozitie nylon sau spandex. 

    Un lucru foarte important este acela ca echipamentul de sport trebuie sa respecte forma corpului tau. Oricat de atragatoare ti s-ar parea o bustiera sau o bluza de o marime mai mica, renunta la ea fara cel mai mic regret. Nu te va ajuta cu nimic, te va stanjeni si chiar iti poate provoca leziuni, asa ca, oricat de frumoasa ar fi, va deveni o investitie pe care nu a meritat sa iti cheltuiesti banii. 

  • Articole similare