• Un alt mod de a descoperi Romania

    A venit toamna care ne va rasfata cu un festival al culorilor, aromelor si gusturilor. Vor mai fi inca multe weekenduri cu soare bland, temperaturi placute si chef de duca catre locuri care sa-ti dea energie buna si noi experiente si descoperiri. 

    Un alt mod de a descoperi Romania

    In general, din comoditate sau lipsa de timp, sau pur si simplu din atasament, multi dintre noi preferam sa mergem pe carari deja batute. Vizitam cam aceleasi locuri unde ne intoarcem iar si iar. De data aceasta, te invitam sa te gandesti altfel la vacanta sau weekendul tau in Romania. Dincolo de munte, mare si cateva orase reper, Romania iti pune la dispozitie si alte moduri in care o poti descoperi. Iata trei dintre ele: 


    Ai auzit de culele fortificate ale Olteniei? Culele sunt case fortificate construite de boierii din Oltenia si Muntenia, pentru a se apara de invaziile turcesti. Desi istoricii au atestat peste 27 astfel de cule, putine au ramas intr-o stare suficient de buna pentru a fi transformate in obiective turistice. Din cele care pot fi vizitate, cele mai celebre sunt cele din Oltenia: culele Cornoiu si Tatarescu din cadrul muzeului popular Curtisoara din Gorj; culele Greceanu si Duca din cadrul muzeului Maldaresti din Valcea; cula Bujoreanu de la Muzeul de Arhitectura Populara din Bujoreni, Valcea. 

    Turul cetatilor si al bisericilor fortificate din Transilvania este deja unul din cele mai de succes circuite turistice din Romania. Cetatea Rasnov, Cetatea Fagaras, Bisericile fortificate Cincu si Cinsor, Manastirea Carta, Palatul Brukenthal Avrig, Cisnadie, Cisnadioara, Slimnic, Medias, Biertan, Satul Cund din Valea Verde, Sighisoara, Viscri si Cetatea Prejmer, sunt doar cateva din obiectivele pe care le poti descoperi pe indelete. 

    Colinele molcome ale Dobrogei si cetatile ei necunoscute. Orice drum prin inima Dobrogei te va surprinde prin pitorescul si diversitatea locurilor si a oamenilor. Dobrogea continua sa fie un mozaic de culturi si etnii, iar satele de lipoveni, ucrainieni, greci, italieni, machidoni sau turci ascund adevarate comori. Peisajul este seducator iar drumurile sunt cat se poate de bune si libere. Daca ai ajuns in apropiere de Jurilovca, trebuie sa stii ca pe o raza mai mica de 17 kilometri, poti vizita doua cetati mai putin cunoscute turistului roman: ceteatea medievala Enisala si cetatea Argamum, un sit arheologic pe malul lacului Razelm, ambele obiective oferind o privire panoramica asupra lacului Razim.  

  • Articole similare