• Cateva reguli feng shui pentru a avea o casa armonioasa

    Cateva reguli feng shui pentru a avea o casa armonioasa

    Traducerea mot-a-mot a cuvantului feng shui ar fi vant si apa, elemente care, in cultura chineza, se asociaza cu ideea de sanatate si prosperitate. Conceptul de casa feng shui, asa cum a luat el nastere in practica Chinei antice, inseamna o casa cu un bun flux de energie, prin care circula energia “chi”. Chinezii vechi credeau ca energia “chi” este energia invizibila care leaga lucrurile impreuna si, care, este imposibil de mentinut intr-o casa dezorganizata si murdara. 

    O prima regula de aplicat, pentru a avea o casa feng shui, este de a ordona casa, astfel incat, aceasta sa fie debarasata de lucrurile inutile, care aglomereaza spatiul si stau in calea energiei pozitive. Marea debarasare include dulapurile, sertarele, spatiile de depozitare si orice colt din casa unde au fost depozitate lucruri inutile, nefolosite. O casa bine organizata, curata si accesibila, va crea instant energie buna. 

    Patul trebuie indepartat de fereastra, logica din spatele acestei reguli stricte din filozofia feng shui fiind aceea ca mintea are nevoie de sprijinul unor structuri solide, precum peretii. De asemenea, patul nu trebuie incadrat intre usi, si nu este recomandat nici asezarea lui pe partea cu usa camerei. 

    Separarea zonelor in care se lucreaza de cele pentru odihna. Ideea de a avea un birou in dormitor, contravine conceptului feng shui, chiar daca poate parea tentant sa ai un laptop langa pat, mai ales atunci cand lucrezi de acasa. Totusi, aceasta decizie va distruge orice idee de calm si liniste. Pentru a fi in acord cu regulile feng shui, biroul ar putea fi instalat intr-un spatiu separat.  Totusi, daca locuinta este mica, si nu permite separarea zonei de odihna de cea de lucru, ceea ce se poate face pentru a repecta regulile feng shui, este de a aseza in asa fel piesele de mobilier incat sa asigure  o fluiditate a spatiului. 

    Alegerea corecta a culorilor este o alta regula feng shui. Culoarea ar trebui aleasa in functie de atmosfera sau sentimentul care se vrea creat in fiecare incapere. Rosul spre exemplu semnifica exuberanta si pasiune. Folosit intr-o anumita masura intr-un living room, acesta va crea o stare de energie, putere si bucurie. Pe de alta parte, alegerea verdelui, va crea un sentiment de echilibru si liniste. Culorile pastelate in bucatarie vor crea intimitate si caldura. 

    Urmarirea echilibrului cu natura. Pentru ca feng shui denumeste chiar elemente din natura – apa si vant –in cazul in care locuinta nu are vedere spre un lac sau fantana, aducerea in casa a unor vase cu apa este o idee buna pentru a obtine echilibrul feng shui. Un acvariu poate fi un exemplu in acest sens. De asemenea, plantele sunt elemente importante, in special in bucatarie. Plantele alese trebuie sa aiba cat mai multa legatura cu exteriorul. 

  • Articole similare