• Cum sa-ti decorezi casa pentru a fi prietenoasa cu copiii?

    Cum sa-ti decorezi casa pentru a fi prietenoasa cu copiii?

    Ideea de a avea copii intr-o casa care nu a fost decorata cu gandul la ei, nu trebuie sa va inspaimante.
    Este adevarat ca viitorii parinti trebuie sa tina cont de o serie de limitari si restrictii, insa acestea nu trebuie sa omoare nici pe departe creativitatea si libertatea de a decora placut casa. Dimpotriva, venirea copiilor poate insemna de fapt oportunitatea de a pune mai multa culoare in casa si de a crea spatii placute pentru intreaga familie. 


    Pentru siguranta copiilor, iata cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont: 

    Colturile ascutite de la nivelul capului copilului trebuie rotunjite cu ajutorul dispozitivelor existente in comert.

    Prizele au nevoie de sisteme de securitate, astfel incat micile degete sa fie in siguranta. 

    Obiectele de decor din apropierea podelei, care pot fi apucate si sparte, trebuie indepartate si puse in locuri mai sigure. 

    Cumparati multe cutii de depozitare pentru a impiedica alunecari periculoase pe multele si micile piese de constructie.

    Cautati sisteme de ancorare a dulapurilor si partilor de biblioteca care nu sunt suficient de stabile.

    Aveti in vedere blocarea usilor cu sisteme de inchidere pentru dulapurile cu obiecte care pot fi sparte sau care pot reprezenta un pericol pentru sanatatea copiilor.  

    Totusi, dincolo de aceste masuri de siguranta, casa voastra poate fi in continuare decorata astfel incat aceasta sa fie placuta atat pentru voi, cat si pentru copiii vostri. Facem aici un scurt inventar cu ceea ce puteti face pentru a obtine un spatiu comun care sa faca placere tuturor si ne oprim in special la living si la bucatarie, intrucat aceste doua spatii vor fi cel mai adesea folosite ca spatii comune: 

    Sofa ar trebui sa fie suficient de generoasa si sa fie eventual compusa din mai multe parti. Nu uitati de perne, ideal este sa aveti cat mai multe si mai colorate. Copiii le vor folosi pentru a-si crea forturi si cazemate, sau pentru a se jucacu ele. Tot in living, fotoliile de tip pufuri vor fi cat se poate de indragite de copii dar si de invitatii vostri la sarbatorile familiei. 

    Cumparati o masa de cafea care sa poata fi folosita si ca masa de joaca pentru copii. De asemenea, covorul folosit in sufragerie ar trebui sa fie suficient de rezistent pentru toate incercarile prin care va trece alaturi de copii. 

    Peretele cu tablouri din living merita un refresh odata cu venirea copiilor. Acesta poate fi gandit astfel incat sa fie si plin de culoare, dar si instructiv. Cautati cat mai multe ilustratii din care copiii sa invete despre natura, despre oameni si civilizatii. 

    Chiar daca aveti o biblioteca, rafturile in plus pentru depozitarea jocurilor si jucariilor nu vor fi o investitie pe care sa o regretati. Chiar daca acestea sunt inalte, partile de jos le puteti aloca copiilor, in timp ce partile de sus pot fi folosite pentru carti sau alte obiecte de decor. Cumparati rafturi simple, care sa intre usor in orice fel de decor. 

    Pentru a face bucataria mai atractiva pentru copii, puteti face urmatoarele artificii: 

    Creati pe unul dintre pereti o mini expozitie cu incercarilor lor artistice. Cel mai usor este sa cumparati un mic panou din placaj pe care sa prindeti cu piuneze desenele si picturile micilor artisiti.

    Tot in bucatarie, in cazul in care aveti o insula, pe partea exterioara, puteti monta o mica tabla de scris si desenat. Copiii se vor bucura sa va tina companie in bucatarie, desenand.
    Pentru copiii mai mari, peretii din bucatarie pot servi drept spatiu de cunoastere, daca acestia sunt decorati cu harti sau postere educative. 

    Alocati unul dintre sertarele de jos veselei copiilor, la care acestia sa aiba acces rapid si liber. Tot in acest sertar, puteti pune borcane cu snack-uri sanatoase.  

  • Articole similare