• Curatenia de toamna se face in familie!

    Curatenia de toamna se face in familie!

    Este vremea pregatirilor pentru sezonul rece, iar pentru a avea o casa curata si pusa la punct este nevoie de atentia tuturor celor din familie. Suntem o echipa in fiecare zi, asa ca tot impreuna ne ingrijim caminul si il vom face sa arate impecabil in asteptarea sezonului sarbatorilor de iarna.


    Ti se pare o provocare destul de mare sa ii antrenezi pe toti ai casei in aceasta actiune? In primul rand, te sfatuim sa uiti de rolurile traditionale si sa impartiti sarcinile mai degraba dupa preferintele si talentele fiecaruia. Nu exista nicio lege care sa spuna ca femeia este responsabila de anumite lucruri, iar barbatul de altele. Daca, de exemplu, stii ca partenerul tau de viata este un tip meticulos, atunci lasa-i in grija stersul prafului si aranjatul cartilor din biblioteca, in timp ce tu te poti ocupa de dat cu aspiratorul. Daca, dimpotriva, rabdarea nu este punctul sau forte, ofera-i activitatile care au nevoie de forta fizica: batutul covoarelor sau mutatul diferitelor obiecte de mobilier. 

    Cum ramane, insa, cu cei mici? Nimic mai simplu! Se vor implica si ei cu drag in Operatiunea Curatenia, daca le distribui sarcini potrivite varstei lor. De exemplu, daca micutul tau are 3-4 ani, invata-l cum sa isi stearga de praf jucariile si sa le aranjeze la loc. Sau il poti ruga sa isi stranga hainutele de pe uscatorul de rufe. Pe masura ce copilul creste, poate primi si alte misiuni, de la sortatul hainelor pe culori pentru spalat, pana la dat cu aspiratorul. Faptul ca ii vede pe mama si pe tata impartind treburile gospodaresti reprezinta un punct important din educatia sa pentru mai tarziu, indiferent daca ai o fetita sau un baietel.

    Desigur, inainte de a incepe curatenia de toamna, trebuie sa te asiguri ca ai la indemana toate produsele de care vei avea nevoie. Catalogul cora ”Facem curat intr-o veselie” iti ofera variante multiple de produse pentru curatenie, astfel incat casa ta sa devina curata-luna si sa incepeti sezonul de iarna cu multa veselie!

  • Articole similare