• Ingrijirea pielii in anotimpul rece

    Ingrijirea pielii in anotimpul rece

    Vant, ploaie, frig – anotimpul rece vine cu tot arsenalul de factori care agreseaza pielea. Este perioada in care si cele mai rezistente tipuri de piele pot dezvolta diverse reactii la factorii externi. De aceea, preventia este cea mai importanta pentru a evita uscarea, iritarea, craparea, si aspectul tern al pielii in sezonul rece. Iata cateva sfaturi pe care este bine sa le urmezi, daca vrei sa ai o piele sanatoasa si in anotimpul rece : 


    Hidratarea corecta. Cand afara este frig, pielea are tendinta de a deveni excesiv de uscata, provocand in cazul multor persoane eczeme si diferite tipuri de dermatite. Primul pas, pentru a evita uscarea excesiva a pielii, este de a folosi creme intens hidratante, creme foarte emoliente, grase, care sa creeze o pelicula de protectie in jurul pielii. Cele mai afectate parti ale corpului sunt mainile, tenul si buzele. Pentru buze, daca acestea incep sa se crape, aplicati balsam de protectie de multe ori pe zi. Pentru maini, cremele onctuoase, pe baza de uleiuri vegetale, unt de shea, silicon, sunt cele care sigileaza si impiedica ca frigul sa agreseze mainile. Pentru ten, cremele intens hidratante, uleiurile vegetale, cum sunt cele din samburi de strugure, uleiul de cocos, argan sau vitamina E uleioasa, protejeaza si hranesc in acelasi timp. Desi uleiurile intra mai greu in piele, tenul tau se va bucura de un masaj mai indelungat, iar tenul va fi mai revigorat. 

    Evitarea bailor fierbinti. Desi este, cumva, contra-intuitiv, este de preferat ca iarna sa evitati baile foarte calde. Trecerea de la foarte rece la foarte cald reprezinta o agresiune asupra pielii, iar apa fierbinte va usca si mai tare pielea deja afectata. 

    Curatarea intensa prin exfoliere. Iarna, la nivelul pielii se formeaza foarte multe celule moarte. Acestea trebuie indepartate printr-un proces de exfoliere, pentru a permite cremelor si uleiurilor hidratante sa intre in piele. Exfolierea este recomandata a se face in special seara. 

    Folositi imbracaminte groasa. Manusile, fularele si caciulile nu trebuie sa va lipseasca in sezonul rece. Cu o buna protectie prin imbracaminte, puteti evita aparitia crapaturilor nedorite, in special in zona mainilor. 

    O alimentatie sanatoasa. Mancati cat mai multe legume si fructe pentru a avea un aport corect de vitamine. 

  • Articole similare