• Masti naturale pentru tenul gras

    Masti naturale pentru tenul gras

    Esti pregatita pentru un adevar dureros? Oricate produse si lotiuni de ingrijire pentru tenul gras vei cumpara, nu vei gasi solutia minune pentru a elimina in intregime problema tenului tau gras. Exista insa cateva remedii care te vor ajuta sa nu te trezesti in situatia neplacuta de a-ti curge machiajul la mai putin de doua ore de cand l-ai aplicat. Mastile naturale pot contribui la reglarea glandelor sebacee raspunzatoare de excesul de sebuum pe care il are tenul tau. 

    Tenul gras nu are nevoie de materie grasa precum uleiurile esentiale, ci de ingrediente care sa absoarba excesul de ulei. O astfel de combinatie poate fi alcatuita din lapte si cateva picaturi de zeama de lamaie. Mixtura poate reprezenta o foarte buna lotiune de curatare pentru tenul gras. 

    O alta mixtura cu agent astringent este cea pe baza de albus de ou. Acesta absoarbe sebumul si da un aspect ferm pielii, fiind in acelasi timp si un foarte bun exfoliant. O masca pe baza de albus de ou este cea cu miere si otet balsamic. Masca se obtine dintr-un albus de ou batut bine, o lingurita de miere incalzita si un sfert de lingurita de otet balsamic. Masca se lasa sa actioneze un sfert de ora, apoi se clateste cu apa calda. 

    Bananele joaca si ele un rol important in reducerea grasimii tenului. O masca interesanta este cea obtinuta dintr-o banana piure, 2 lingurite de miere si 1 lingurita de lamaie. Masca se va aplica timp de 15 minute si se va indeparta cu apa calda. 

    Cosurile si punctele negre sunt o mare problema a tenului gras. Pentru combaterea lor, o metoda eficienta este de a aplica o masca din iaurt si capsuni. Ai nevoie doar de jumatate de ceasca de capsuni si jumatate de ceasca de iaurt pe care le pui in blender si le lasi sa ajunga la temperatura camerei. 

    Turmericul este un condiment obtinut din radacina de turmeric care este folosit de secole in scopuri medicale si de frumusete. Combinat cu ulei de cocos, masline sau iaurt, turmericul nu numai ca va avea un efect vindecator pentru tenul afectat de acnee, dar va adauga si stralucire pielii tale. O astfel de masca pe baza de turmeric poate fi obtinuta din ¼ lingurita turmeric pudra, 2 lingurite amidon, 2-3 picaturi de miere, ¼ ceasca de iaurt si 3-4 picaturi de zeama de lamaie. Turmericul si amidonul se amesteca, se adauga zeama de lamaie si iaurtul si se amesteca bine. Se curata dupa 15 minute cu apa calduta. 

  • Articole similare