• Operatiunea "dulapul in prag de iarna". Cum sa scapi de lucrurile care nu iti mai trebuie


    Operatiunea "dulapul in prag de iarna". Cum sa scapi de lucrurile care nu iti mai trebuie

    Cu siguranta ai inceput operatiunea frenetica a organizarii dulapurilor pentru intrarea in iarna. Pe masura ce tot cureti, sortezi si asezi, iti dai seama ca s-au strans multe haine si incaltari de care nu mai ai nevoie. Daca sunteti o familie cu copii, atunci lucrurile stranse deja aglomereaza toate colturile casei. Stim, e greu sa iei decizia de a te desparti de anumite lucruri. Iti tot spui, ba ca ai dat multi bani pe ele, ba ca poate iti vor folosi la un moment dat, ba ca poate le dai mai tarziu cuiva anume. Mai sunt desigur si acele piese vestimentare sau pantofi pentru care ai un atasament anume, care inseamna ceva pentru tine. Adevarul este, insa, ca cele mai multe dintre ele, vor ramane in dulapuri sau cutii, pentru ca nu mai sunt de mult o prima optiune pentru tine. 


    Casa si dulapurile tale merita scoase la lumina! Pentru a trece la fapte, iata cativa pasi utili de urmat : 

    #Fa-ti un plan si tine-te de el. Spre exemplu, ai putea incepe cu dulapurile copiilor. Selecteaza tot ceea ce crezi ca nu le mai vine si pune hainele pe categorii: cele pe care vrei sa le donezi unor asociatii, cele pe care vrei sa le pastrezi pentru copilul mai mic, cele pe care vrei sa le dai copiilor unor prieteni/vecini. Ai putea apoi trece la dressingul adultilor si sfarsi cu pantofarele. 

    #Identifica dublurile si elimina tot ceea ce nu ai purtat iarna trecuta. Ai adunat multe bluze, helanci, camasi, blugi sau pantaloni care sunt aproximativ la fel – acelasi stil, aceleasi culori. Pastreaza doar ceea ce este in perfecta stare si iti vine bine, de restul se va bucura altcineva. Daca ai paltoane sau geci peste care s-a asternut praful pentru ca nu le-ai mai purtat de doi ani, e timpul sa scapi de ele. 

    #Renunta cu inima impacata la tot ceea ce este uzat/stricat/imposibil sau greu de reparat. Stim ca pantofii sunt « cei mai buni prieteni ai femeilor », insa daca acestia sunt dezlipiti, fara flecuri, zgariati sau cu accesorii rupte, tine cont de faptul ca repararea lor te va costa suficient de mult, incat sa renunti la aceasta idee. In general, trebuie sa iei in calcul ca repararea unor lucruri presupune timp si resurse, ceea ce nu este o abordare foarte pragmatica din partea ta. 

    #Vinde acele piese vestimentare care au costat mult dar pe care nu le mai porti. Stim ca este greu sa te desparti de acele itemuri care, desi au costat mult, nu le mai porti din diferite motive: ti-au ramas mici, nu se mai potrivesc cu stilul tau sau pur si simplu nu mai gasesti ocazii unde sa le porti. Cu siguranta, ideea de a-ti recupera macar o parte din banii pe care i-ai investit in ele iti va face despartirea mai usoara. 

    #Doneaza si iti va veni mai usor sa te desparti de lucrurile tale. Din fericire, in ultimii ani au aparut o multime de initiative care colecteaza lucrurile in stare buna si le doneaza grupurilor de persoane vulnerabile care au nevoie de ele. Sunt branduri comerciale care fac asta, organizatii neguvernamentale, lacase de cult si chiar persoane independente. Fa o mica cercetare pentru a afla unde sunt punctele de colectare in orasul tau, iar odata ce vei sti ca lucrurile tale vor ajunge la cine are nevoie de ele, iti va fi mai usor sa iei decizia de a nu le mai pastra. 

  • Articole similare