• Prea in varsta pentru joaca? Nimic mai gresit!

    Prea in varsta pentru joaca? Nimic mai gresit!

    Chiar daca am ajuns la varsta maturitatii, exista in sufletul fiecaruia dintre noi o parte care nu a parasit niciodata, cu adevarat, anii copilariei. Si este minunat ca ea inca mai exista: indiferent ce probleme am avea, ne ofera optimismul si energia de a le depasi si de a crede ca toate povestile se termina cu grija. Tocmai de aceea, partea noastra copilaroasa merita atentia cuvenita. Iar cum jocul este unul dintre elementele nelipsite ale copilariei, il poti integra cu succes si in viata ta de acum. Iar daca reusesti sa iti aduni si gasca de prieteni, o sa va bucurati impreuna si o sa va simtiti ca pe vremurile in care nu aveati nici macar o grija, iar viata era un lung sir de rasete si de ghidusii. Iata cateva dintre cele mai interesante jocuri de societate, pe care le puteti incerca:

    Catan  este un joc care imbina strategia si intuitia cu actiunea spectaculoasa. Puctul de inceput al jocului este acela in care tu si ceilalti concurenti va aflati pe o insula pustie, pe care trebuie sa o dezvoltati si sa o populati. Fiecare jucator construieste asezari si drumuri, foloseste resursele naturale iar, apoi, urmeaza campaniile de cucerire. La sfarsit, doar unul dintre voi va deveni stapanul absolut al insulei si va fi declarat castigator.

    Monopoly este un clasic al jocurilor de societate. A fost inventat in urma cu 83 de ani si, de atunci, a  cucerit jucatori din intreaga lume. Actiunea se bazeaza pe interactiunea economica si pe principiile schimburilor economice. Fiecare participant are la dispozitie proprietati pe care le vinde, le cumpara sau incepe sa incaseze chirie pentru ele de la oponentii sai. Scopul final este sa provoci falimentul celorlalti, dar, intre prieteni, chiar si o competitie atat de acerba este doar un prilej de distractie.

    Twister implica mai degraba calitatile fizice ale fiecaruia dintre voi. Se joaca pe un covor de plastic, pe care sunt desenate cercuri in diferite culori: rosu, galben, verde si albastru. Un ac rotativ, fixat pe un cadran, va fi invartit de fiecare dintre jucatori si le va indica unde trebuie sa isi plaseze mainile sau picioarele. Pe masura ce jucati, pozitiile in care veti ajunge sa va asezati vor fi din ce in ce mai dificile, dar si amuzante.

  • Articole similare