• Ravioli umpluti cu dovleac si branza de capra

    Ravioli umpluti cu dovleac si branza de capra

    INGREDIENTE:

    Pentru aluatul de pasta:

    220 g faina
    2 oua
    5 g sare
    20 ml ulei

    Pentru umplutura:

    400 g piure dovleac
    1 lingura ulei de masline
    100 g branza de capra
    ¼ lingurita nucsoara
    sare, piper

    Pentru servit:

    Ulei de masline
    Parmezan ras

    Numar de portii: 2

    Mod de preparare

    1. Se bat ouale si se combina cu uleiul si sarea. 

    2. Se cerne faina, se face o gaura in centrul ei si se toarna ingredientele lichide. Rapid se amesteca  ingredientele cu mana pana se formeaza aluatul de pasta in forma de minge. Nu lucrati prea mult aluatul pentru ca devine prea elastic. 

    3. Se pune la frigider acoperit pentru 30-45 de minute.

    4. Se amesteca ingredientele pentru umplutura pana obtinem o compozitie omogena.

    5. Se intinde o foaie de aluat, se aseaza cuiburi de umplutura din loc in loc, alta foaie de aluat peste, se decupeaza formele.

    6. Se fierb in apa cu sare max 3 min, se scot cu spumiera si se servesc calzi cu ulei de masline si parmezan ras.



  • Articole similare