INGREDIENTE:
Pentru aluatul de pasta:
220 g faina
2 oua
5 g sare
20 ml ulei
Pentru umplutura:
400 g piure dovleac
1 lingura ulei de masline
100 g branza de capra
¼ lingurita nucsoara
sare, piper
Pentru servit:
Ulei de masline
Parmezan ras
Numar de portii: 2
Mod de preparare
1. Se bat ouale si se combina cu uleiul si sarea.
2. Se cerne faina, se face o gaura in centrul ei si se toarna ingredientele lichide. Rapid se amesteca ingredientele cu mana pana se formeaza aluatul de pasta in forma de minge. Nu lucrati prea mult aluatul pentru ca devine prea elastic.
3. Se pune la frigider acoperit pentru 30-45 de minute.
4. Se amesteca ingredientele pentru umplutura pana obtinem o compozitie omogena.
5. Se intinde o foaie de aluat, se aseaza cuiburi de umplutura din loc in loc, alta foaie de aluat peste, se decupeaza formele.
6. Se fierb in apa cu sare max 3 min, se scot cu spumiera si se servesc calzi cu ulei de masline si parmezan ras.