• Singura intr-un oras necunoscut? Iata cate poti sa faci!

    Singura intr-un oras necunoscut? Iata cate poti sa faci!

    Urmeaza sa pleci intr-o deplasare in interes de serviciu intr-un alt oras sau chiar ti-ai planificat o calatorie de placere in care vei merge neinsotita? Departe de a fi vreun motiv de ingrijorare sau de tristete, poate deveni una dintre experientele memorabile ale vietii tale. Te vei bucura de timp liber pe care il poti administra exact asa cum vrei, vei putea face tot ceea ce iti trece prin cap si, daca nu vei avea chef decat sa te relaxezi, vei avea toata libertatea sa faci asta. 

    Primul lucru de care trebuie sa tii cont, insa, este siguranta ta. Incearca, pe cat posibil sa iti faci temele despre orasul pe care urmeaza sa il vizitezi si sa te asiguri ca esti cazata intr-una dintre zonele sale cele mai sigure. Pe internet vei gasi toate informatiile necesare, asa ca fa-ti timp sa citesti cat mai multe dintre recenziile si sfaturile disponibile pe site-uri precum tripadvisor.com sau booking.com

    Inainte de plecare, descarca-ti harta orasului in telefon, pentru a o avea la dispozitie tot timpul, chiar si in zone in care nu exista retele de internet. 

    Cand vine vorba de a alege ceea ce vrei sa explorezi in oras, urmeaza-ti mai degraba pasiunile decat tentatia de a ”bifa” punctele de atractie clasice. Sa calatoresti nu inseamna sa mergi pe urma pasilor care au fost deja acolo, ci sa iti lasi sufletul si mintea sa descopere drumul cel mai potrivit pentru tine. Asadar, nu este nimic gresit in a refuza sa stai patru ore la coada de asteptare unui muzeu pentru a vedea o opera faimoasa si, in loc de asta, sa alegi o plimbare prin centrul vechi al orasului sau prin zonele pline de artisti stradali. 

    Daca a venit vorba de plimbare, calatoria de una singura este ocazia ideala pentru o sesiune perfecta de shopping: nu exista nimeni care sa se planga ca stai prea mult in magazine, nu deranjezi programul nimanui, iar controlul bugetului iti apartine in totalitate. 

    Rasfata-te cat iti pofteste inima, chiar daca nu vei cumpara mare lucru. Fie si numai o repriza de colindat magazinele poate fi o bucurie si o interactiune excelenta cu spiritul orasului. Pentru siguranta ta, insa, te sfatuim sa porti cu tine doar o suma mica de bani cash.  Fie lasi in seiful hotelului restul de bani pe care i-ai luat in calatorie, fie alegi plata cu cardul. 

  • Articole similare