• Yoga, insotita de meditatie: calea catre un trup frumos si un suflet in armonie

    Yoga, insotita de meditatie: calea catre un trup frumos si un suflet in armonie

    Odata cu venirea sezonului rece, sesiunile de sport in aer liber incep sa fie din ce in ce mai dificil de realizat. Nu doar din cauza vremii reci (pentru aceasta exista echipament adecvat), dar si din cauza ca ziua se scurteaza, iar alergarea pe intuneric nu este tot timpul cea mai placuta. Este momentul perfect sa incerci  un alt gen de activitate, care poate fi o surpriza extrem de placuta: yoga, insotita de  meditatie. Nu doar ca tonusul tau muscular se va imbunatati vizibil, dar si sufletul tau va simti beneficiile, pentru ca yoga se fundamenteaza pe armonia intre exteriorul nostru si interior, ambele primind aceeasi atentie. Iata ce trebuie sa stii inainte de a merge la prima sesiune:


    Este important sa gasesti un profesor bun. Cel putin la inceput, vei avea nevoie de indrumarea sa, pentru a-ti explica principiile si pozitiile de baza. Chiar daca ti s-ar putea parea usor de invatat de pe internet, yoga are o parte profunda pentru care ajutorul unui mentor este necesar.

    Daca ai anumite retrictii in ceea ce priveste efortul fizic (de exemplu, daca esti insarcinata sau daca suferi de diferite afectiuni), comunica-i instructorului acest lucru de la bun-inceput. Nu te ingrijora ca starea ta te va impiedica sa practici yoga cu succes. Unul dintre principiile sale de baza este sa tinem cont de limitele trupului nostru si sa le acceptam.

    Atunci cand iti asezi covorasul de antrenament in sala, fii atenta sa lasi suficient de mult spatiu pentru a executa corect pozitiile, dar si pentru a nu-i incomoda pe ceilalti.

    Nu te compara cu altii. Yoga nu este o activitate in care intri in competitie cu cineva, singurul reper important esti tu si ceea ce pot sa faca trupul si spiritul tau.

    Acorda atentia cuvenita respiratiei. Chiar daca pare un lucru pe care il stapanim cu totii (doar il facem din prima noastra secunda de viata), in yoga este esential sa respiri cat mai profund si cat mai corect. Daca ai nevoie sa inveti cum sa faci acest lucru, adreseaza-te cu incredere instructorului.

  • Articole similare