• 5 trucuri pentru cumparaturi organizate de Craciun

    5 trucuri pentru cumparaturi organizate de Craciun

    Perioada de dinainte de Craciun este cea mai aglomerata din an. Aglomeratia este peste tot: pe strazi, in parcarile magazinelor si in magazine. Numai ideea unei sesiuni de shopping in aceasta perioada iti poate da fiori pe sira spinarii. Vestea proasta este ca nu ai cum sa eviti mersul la cumparaturi inainte de Craciun. Vestea buna este ca poti sa ai un plan care sa functioneze si sa inchei cu bine si fara stres inutil sesiunile de shopping. 

    1. Fa o lista si verific-o de doua ori! Lista cu cadourile de Craciun pentru cei dragi este cel mai greu de intocmit. De aceea, este bine sa incepi din timp. Atunci cand auzi pe cineva din familie ca ar avea nevoie de ceva sau ca i-ar placea sa-si cumpere ceva anume, fa o nota in minte si apoi trece repede pe lista. Poti sa intocmesti o lista in smartphone-ul tau, pe care sa o actualizezi in permanenta. Ideea este de a avea o lista cat se poate de finala atunci cand ajungi in magazin, pentru a-ti scurta mult timpul de stat la cumparaturi. 

    2. Fa un buget cat mai real! Dupa ce te-ai hotarat pentru cine cumperi cadouri anul acesta, detaliaza cat mai mult bugetul. Nu uita sa incluzi cheltuielile cu hartia de cadouri, felicitari, pungi de cadouri, etichete. Daca iti vei construi bugetul pentru Craciun cu cel putin o luna inainte, vei reusi sa eviti cheltuieli suplimentare in urma unor cumparaturi compulsive, de ultim moment. 

    3. Mergi la shopping in afara orele de varf! Cum marea majoritate a magazinelor au un orar extins, poti merge in magazine fie foarte dimineata, fie la finalul orarului. 

    4. Alege inclusiv cadouri care nu sunt obiecte! Pentru a evita statul la cozi, poti alege inclusiv sa faci un dar care este o experienta. Spre exemplu, un bilet la teatru sau la SPA. 

    5. Tine evidenta cadourilor de cumparat cu o aplicatie sau intr-un program excel! Cateodata, pentru a fi organizat, ai nevoie de un mic imbold. Acesta poate fi sub forma unei aplicatii sau al unui program care sa-ti aminteasca in permanenta statusul listei. 

  • Articole similare