• Cum imbracam copiii iarna

    Cum imbracam copiii iarna

    Frigul de afara nu trebuie sa va descurajeze planurile de a scoate copilul afara. Organismul lui are nevoie de aer proaspat in fiecare zi, iar expunerea la temperaturi scazute nu face decat sa contribuie la cresterea imunitatii lui. Contrar anumitor mituri care spun ca odata ce a scazut temperatura copilul trebuie tinut in casa sau in spatii inchise, iesitul afara iarna are un dublu beneficiu: tine copilul departe de spatiile unde pot fi transmise cu usurinta diverse tipuri de virusuri, iar, pe de alta parte, ii creste rezistenta organismului. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa-l imbracati corect, nici prea gros, nici prea subtire. In acest sens, exista cateva directii pe care le puteti urma : 

    Primul strat poate fi un body/maiou/tricou din bumbac, desi ideal ar fi sa fie din lana merinos sau un alt material care nu retine apa. Chiar daca bumbacul este acceptat la primul strat, hainutele din urmatoarele straturi trebuie sa fie din materiale izolatoare. In partea de jos a corpului, puteti folosi un dres flausat sau din lana.

    Urmatorul strat consta dintr-o bluza din material polar care incalzeste si izoleaza impotriva frigului dar si al umezelii. 

    Ultimul strat este reprezentat de o geaca impermeabila care sa aiba si proprietati impotriva vantului. Pantalonii pot fi si ei impermeabili, daca afara este umed sau zapada, sau pot fi din lana sau o combinatie cu lana, daca afara este doar ger, fara zapada. 

    • Extremitatile au nevoie si ele de protectie: incaltarile trebuie sa fie calduroase, caciula si manusi in maini. 

    Imbracarea in trei straturi ii va da copilului suficienta libertatea de miscare si flexibilitate, tinandu-i in acelasi timp de cald. 

  • Articole similare