• Cum iti protejezi mainile in bucatarie

    Cum iti protejezi mainile in bucatarie

    Perioada sarbatorilor de iarna este una in care femeile petrec, de obicei, mult timp in bucatarie. Ne ocupam de preparatele traditionale din carne de porc, gatim cele mai alese mancaruri pentru mesele festive si cele mai delicioase deserturi. La pachet cu gatitul vin si celelalte activitati inevitabile, precum spalatul vaselor si curatenia. Toate acestea pot avea efecte nedorite asupra mainilor tale, pe care le vrei cat mai ingrijite, mai ales atunci cand urmeaza atatea ocazii festive. Iata cum poti sa le protejezi mai bine:

    Incepe ingrijirea inca dinainte de a intra in bucatarie. Imediat cum te trezesti, aplica o lotiune emolienta, care va ajuta pielea sa faca fata cu succes provocarilor zilei. Reaplica aceasta lotiune de fiecare data dupa ce te speli pe maini cu sapun sau folosesti detergenti. La sfarsitul zilei, aplica o crema hidratanta

    Renunta in aceasta perioada aglomerata la utilizarea servetelelor sau a sprayurilor sau a substantelor antibacteriene, al caror efect poate fi foarte coroziv pentru piele.

    Manusile de bucatarie sunt cele mai bune prietene ale tale, atunci cand speli vasele. Iti vor proteja mainile si te vor scuti de iritatii sau de uscarea excesiva a pielii. Nu uita sa le schimbi sau sa le curati bine la intervale regulate de timp, pentru ca vor acumula bacterii in interior, care pot deveni nocive pentru sanatatea ta.

    ● Pe cat este posibil, evita sa folosesti apa foarte fierbinte la spalatul vaselor.

    ● Pentru a evita accidentele frecvente din timpul prepararii mancarii, investeste intr-o pereche de manusi rezistente la taieturi. Sunt utilizate frecvent de marii bucatari si au marele merit de a te scuti nu doar de durere, ci si de bandajele inestetice care apar pe mainile multor gospodine in aceasta perioada.

    Fii foarte atenta atunci cand ridici capacele recipientelor in care fierbe sau se prajeste ceva. De obicei, avem acest reflex pentru a ne proteja ochii si fata, insa uleiul incins sau vaporii fierbinti afecteaza in primul rand mainile. 

  • Articole similare