• Regulile unei mese festive

    Regulile unei mese festive

    Te pregatesti sa fii gazda petrecerii de Craciun in familie sau a noptii dintre ani, la care ti-ai invitat toti prietenii. Curatenia din casa este impecabila, mancarurile delicioase sunt pregatite sa-ti rasfete invitatii, bradul este instalat, intreaga atmosfera de sarbatoare este in drepturi depline. Mai ramane o singura chestiune de rezolvat: cum aranjezi masa festiva, astfel incat sa arate cat mai spectaculos? Iata cateva sfaturi care iti vor fi de folos:

    Nu este nevoie sa investesti in vesela si tacamuri care iti vor da bugetul peste cap. Un set complet de farfurii simple albe este tot ce iti trebuie pentru ca aspectul mesei sa fie unul imaculat si elegant. La fel si in ceea ce priveste tacamurile. Daca ai un set complet de ”argintarie”, mostenire de familie, este momentul perfect sa il folosesti. Daca nu, unul simplu, din inox, este mai mult decat suficient.

    ● Daca vrei totusi un efect deosebit si un plus de sofisticare, mizeaza pe servetele din material textil. Nu costa o avere, insa ofera intregului ansamblu un aspect elegant.

    Decoratiunea din centrul mesei este, de asemenea, un element important. Nu ai nevoie de flori exotice sau de o piesa scumpa. Asorteaz-o la atmosfera de sezon. Intr-un bol simplu, pune conuri si ramurele de brad, globuri, cateva fructe si un pic de beteala, iar rezultatul iti va incanta invitatii.

    Asigura-te ca ai pahare potrivite pentru toate tipurile de bauturi pe care urmeaza sa le servesti: simple pentru apa si bauturi racoritoare, cu picior pentru vin, speciale pentru sampanie si coniac sau alte licori tari.

    Un truc simplu, dar eficient pentru a da mesei o nota glamour este sa pregatesti cartoline cu numele scrise ale invitatilor, pe care le asezi in dreptul locurilor pe care acestia le vor ocupa. Este important sa le scrii de mana, preferabil cu un stilou cu cerneala. Se vor bucura de atentia speciala pe care ai acordat-o acestui moment si prezentei lor la masa. 

  • Articole similare