• Cea mai mare provocare: sa te ridici de pe canapea

    Cea mai mare provocare: sa te ridici de pe canapea

    Sa te apuci de sport se afla pe lista ta de ”rezolutii” pentru inceputurile de an de cel putin un deceniu. Mereu te gandesti ca a venit momentul sa incepi sa te preocupi de activitatea fizica, insa, de fiecare data ajungi sa amani acest moment pentru celebra ”lunea viitoare”. Ti-ai cumparat chiar si echipament, insa el se afla undeva pe un raft al dulapului, cu eticheta inca intacta. La un moment dat, poate ai investit chiar si intr-o banda de alergat, dar aceasta a ajuns proverbialul umeras pentru haine.

    Sa incepi sa faci sport in mod constant reprezinta, cu adevarat, o provocare majora, cu atat mai mut cu cat se aduna anii in care ai fost o persoana sedentara. Sa iti gasesti motivatia nu este un lucru usor, pentru ca, odata inceput si integrat in stilul tau de a trai, sportul iti va schimba ritmul intregii vieti. Iata sfaturile noastre care te vor ajuta sa te ridici, in sfarsit de pe canapea.

    In primul rand, nu mai amana, mental, acest moment. Nu exista ”lunea viitoare”, nu exista ”maine”. ”Acum” este momentul perfect si singurul care functioneaza cu adevarat. In prima ora libera pe care o ai, incalta o pereche de pantofi de sport si porneste banda de alergat sau iesi la o plimbare alerta. Dupa ce faci asta, poti considera ca deja ai inceput prima zi din viata ta sportiva.

    Nu exagera cu efortul. Nu te va ajuta la nimic sa ti se taie respiratia dupa cateva minute de alergare ambitioasa. Incepe in ritmul cu care te simti confortabila. Chiar si o jumatate de ora de mers reprezinta o activitate fizica, chiar una perfecta pentru incepatori. Muschii tai au nevoie de incalzire iar corpul tau are nevoie sa isi creasca rezistenta la efort. Acest lucru necesita timp, asa ca ai rabdare cu tine insati.

    Daca te temi ca nu vei putea sustine singura un ritm constant al activitatii fizice, provoaca o prietena sa participe la acest proces cu tine. Va veti motiva mai bine una pe cealalta. Iar daca nici acest lucru nu functioneaza, cauta cea mai apropiata sala de sport si indrazneste sa ii treci pragul. Macar pentru primele sedinte, apeleaza la un instructor personal. Acesta cu siguranta a mai avut de a face cu persoane in situatia ta si va sti sa abordeze starea in mod profesionist.

    Inainte de orice, asimileaza, insa, o idee simpla: sa faci sport nu inseamna sa sacrifici ceva sau sa pierzi timp, ci inseamna sa castigi timp pentru tine si pentru sanatatea ta. Este unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care ti le poti face tie inseti si nu ai nevoie sa astepti un nou inceput de an pentru acest lucru. Oricare zi este perfecta.

  • Articole similare