• Pete dificile? 7 trucuri care functioneaza

    Pete dificile? 7 trucuri care functioneaza

    Desi exista foarte multe sfaturi, atat in folclorul popular, cat si accesand resursele online, atunci cand vine vorba despre pete dificile, in realitate sunt foarte putine care chiar functioneaza. Noi le-am inventariat pe cele care s-au dovedit eficiente in inlaturarea petelor pe materiale de la piele la matase. 


    Petele de pe haine cu vin rosu se scot cel mai repede daca materialul este inmuiat in vin alb, apoi acoperit cu o pasta de bicarbonat de sodiu. Dupa cateva ore de astfel de tratament, materialul se poate spala normal. 

    Urmele albe de deodorant pe o haina se pot inlatura cu usurinta daca peste pata este turnat suc de lamaie. Dupa cateva minute de actiune, haina poate fi spalata cu apa calda. 

    Petele de ulei de pe geanta din piele favorita pot fi scoase daca acestea sunt bine frecate cu pudra pentru bebelusi. Pudra se lasa pe pata peste noapte, iar dimineata pata ar trebui sa dispara. 

    Fondul de ten de pe gulerele camasilor se poate inlatura daca este folosita crema de ras

    Ceara cazuta pe haine este usor de scos cu hartie cerata sau hartie de copt daca peste aceasta se trece un fier de calcat. Dupa indepartarea hartiei, ceara se va desprinde cu usurinta. 

    Murdaria de pe pielea de tip suede poate fi scoasa cu ajutorul unei bucati de paine mai veche careia i s-a indepartat coaja. Daca frecati pata sau murdaria cu miezul de paine, aceasta va disparea. Cu ajutorul unei pile de unghii, se indeparteaza resturile. 

    O pata de ruj se va inlatura cu ajutorul fixativului de par

    Daca ati scapat pe rochia de matase cativa stropi de parfum, petele produse pot fi scoase cu cateva picaturi de alcool denaturant. 

    Urmele de apa pe o pereche de incaltari de piele pot fi inlaturate daca adaugati in apa rece cativa stropi de otet, apoi frecati cu o carpa locurile cu pete. Se lasa la uscat peste noapte. 

  • Articole similare