• Vine, vine primavara! Ce rochii sunt la moda?

    Vine, vine primavara! Ce rochii sunt la moda?


    Fiecare inceput de primavara este un moment bun sa ne improspatam garderoba si sa ne gandim cum vrem sa abordam din punct de vedere stilistic noul sezon. Lasam hainele grele si extra-calduroase in dulap si ne rasfatam in tesaturi mult mai usoare, in timp ce eleganta incepe sa isi recastige locul pierdut temporar in fata confortului termic.


    Imaginea unei femei intr-o rochie simpla, dar frumoasa si delicata, este unul dintre primele semne ca primavara a venit cu adevarat si s-a instalat in drepturile sale depline. Dar ce rochii sunt la moda anul acesta? Iata principalele tendinte:

    Mai tii minte tesaturile vopsite, candva ”ca la Fondul Plastic”? Tehnica vopsirii ”cu noduri” (în engleza- ”tye-dye”), devenita celebra in anii ‘70, se intoarce in preferintele designerilor. Dior si Prada au dovedit ca aceasta tesatura nu este potrivita doar nostalgicilor dupa epoca hippie, ci poate arata extrem de modern daca este folosita in croieli simple, chiar apropiate de minimalism.

    Nuantele din gama ”terracotta”. Caramiziu, rosu-burgund sau maro-roscat nu mai sunt culori specifice doar toamnei, asa cum ne-am obisnuit. Anul acesta, ele iau in stapanire si rochiile primavaratice, care devin, astfel, mult mai indraznete din punct de vedere cromatic. Ochii nostri vor fi rasfatati de bogatia acestor culori si de felul in care ele vor fi puse in valoare de lumina tot mai stralucitoare a soarelui.

    Daca preferintele tale se indreapta, mai degraba, catre nuantele neutre, avem o veste buna: bejul este o alta culoare-vedeta a acestei primaveri. O poti folosi atat la rochie, cat si la accesorii, intrucat ea este prezenta pe podiumurile de moda inclusiv in tinute monocromatice. Dovada sunt colectiile Balmain si Max Mara.

    Insertiile de dantela reprezinta unul dintre cele mai romantice elemente din garderoba acestei primaveri. Le poti vedea integrate in rochii delicate, insa indraznete, de designeri precum Alexander Wang si Burberry.

  • Articole similare