• Remedii pentru buzele crapate

    Remedii pentru buzele crapate

    In timpul iernii, din cauza aerului rece, stratul superior al pielii buzelor se usuca si poate crapa. Chiar daca primul remediu la indemana poate parea rehidratarea buzelor, un faimos medic dermatolog, Francesca Fusco, recomanda pentru revista Vogue frecarea initiala a pielii crapate cu o crema exfolianta pentru indepartarea pielii moarte. Dupa ce curatarea buzelor a fost terminata, spune ea, nu este suficienta aplicarea unui balsam de buze. Ea recomanda aplicarea de creme cu ceramide si uleiuri naturale. Un exemplu bun este serul cu retinol care creste colagenul din piele si stimuleaza hidratarea cu ajutorul peptidelor. 

    Dupa ce crapaturile severe au fost vindecate, este nevoie de cateva masuri de intretinere. Printre acestea se numara: 

    Aplicarea constanta a unui balsam de buze. Indiferent ce produs folositi, aplicarea se face inainte de utilizarea rujului sau a gloss-ului. Ideal ar fi sa aplicati balsamul de minimum 5 ori pe zi, cele mai importante straturi fiind cele de dimineata si seara. Pentru a va usura misiunea intretinerii buzelor, pastrati un balsam in geanta, unul in baie, unul pe noptiera de langa pat si unul la birou. 

    Folositi un balsam cu factor de protectie. Atunci cand mergeti la ski sau stati mult in frig, aplicati un balsam de buze cu factor de protectie si incercati sa va protejati buzele cu o esarfa sau masca de ski.

    Nu va umeziti buzele cu limba. Foarte multe persoane isi umezesc buzele cu limba, uneori intr-o maniera compulsiva. Mai ales cand acestea sunt uscate si dureroase, desi poate parea o idee buna, umezirea nu va face decat sa creasca iritatia locala pentru ca saliva usuca si mai mult buzele. 

    Nu va muscati buzele. Atunci cand simtiti mici bucatele de piele exfoliata, retineti-va de a le musca pentru a le indeparta. Muscarea pentru indepartarea acestora va face buzele sa sangereze iar crapaturile se vor adanci. 

    Folositi un umidificator. In cazul in care aerul din casa voastra este uscat, in special pe timpul noptii, aveti grija sa folositi un umidificator care va va mentine pielea hidratata. 

  • Articole similare