Ingrediente:
iaurt gras 500 g
suc lamaie 30 ml
chimen pudra 20 g
scortisoara 10 g
paprika iute 20 g
ghimbir proaspat tocat 30g
piept de pui cuburi 1 kg
sare, piper negru zdrobit
Pentru sos:
unt 30 g
usturoi tocat 15 g
ardei iute tocat 1 buc
chimen pudra 20 g
boia dulce 20 g
sos de rosii 500 ml
smantana 500 ml
coriandru proaspat 20 g
Mod de preparare:
1. Intr-un bol larg, se combina iaurtul, sucul de lamaie, chimenul, scortisoara, paprika iute, piperul negru zdrobit, ghimbirul si sarea. Se adauga puiul in compozite, se amesteca bine. Se acopera si se lasa 1 ora la frigider.
2. Intr-o cratita se topeste untul cu putin ulei, se adauga puiul marinat si se gateste cateva minute, dupa care se adauga usturoiul, ardeiul iute. Se adauga chimenul, boia si sarea.
3. Se adauga sosul de rosii si smantana. Se gateste la temperatura mica, in jur de 30 minute, pana se gateste puiul si sosul s-a ingrosat.
Se serveste cu Chapatis sau orez Jasmine si coriandru proaspat deasupra.