• Noul vocabular al cosmeticii. Cum sa il descifrezi corect.


    Noul vocabular al cosmeticii. Cum sa il descifrezi corect.

    Fond de ten, ruj, mascara sau pudra. Sunt termenii de baza, pe care orice femeie interesata de cosmetica ii cunoaste. Stiinta frumusetii a evoluat, insa si in vocabularul ei au aparut cuvinte noi, care descriu produse spectaculoase, uneori chiar revolutionare. De aceea, e bine sa le cunosti si sa stii cum te pot ajuta ele, atunci cand le intalnesti pe rafturile magazinelor.
    Iata cateva dintre acestea:

         Primerul  este o baza pe care o aplici pe fata inainte de orice machiaj, care il va ajuta sa isi pastreze intact aspectul mai mult timp. Cel mai bine e sa il aplici direct cu degetele. Vei descoperi ca iti va salva aparitia chiar si in conditii meteo extreme.
         Moisturizer este echivalentul clasicului ”hidratant” sau ”emolient”. Descrie o crema sau o lotiune al caror efect este de a preveni uscarea tenului. Atunci cand le folosesti, tine cont de faptul ca e nevoie ca fata ta sa fie foarte curata.
         Concealer se numesc acele produse care au un efect de corectare si ascundere a imperfectiunilor, indiferent daca e vorba de cosuri, pete sau cearcane. Ce trebuie sa stii este ca se aplica intotdeauna dupa fondul de ten, pentru ca, in acest fel, o sa stii exact zonele in care este nevoie sa il folosesti.
         Atunci cand vezi ca pe o eticheta scrie ”Highlighter”, ai descoperit produsul care te va ajuta sa oferi machiajului tau o stralucire aparte. Foloseste-l mai ales la aparitiile speciale, de seara. Se aplica mai intai pe pometi, apoi pe tample si in centrul piramidei nazale, pana spre varf. Nu exagera cu cantitatile, pentru ca exista diferenta fina intre stralucirea delicata si cea ”orbitoare”.
         Bronzer este produsul al carui sezon se pregateste sa isi reintre in drepturi. Scopul sau nu este de a-ti ”bronza” pielea, ci doar de a oferi tenului deja colorat de soare un aspect frumos, uniform si sanatos. Este disponibil atat in varianta mata cat si in cea stralucitoare, de cele mai multe ori sub forma de pudra. Foloseste-l in zonele cele mai atinse de soare, in mod natural: frunte, pometi si nas.


  • Articole similare